4 septembrie 2012

Sora Jackie – sezonul 3

Sezonul al doilea al serialului de succes „Sora Jackie” s-a terminat o dată cu dezvăluirea unui adevăr dur despre sora Jackie Peyton. Iubitul ei, Eddie, amenința că îi spune bunului său prieten, Kevin – nimeni altul decât soțul lui Jackie – despre aventura lor, iar O’Hara și Kevin își dau seama de problemele lui Jackie legate de pastile și o iau la întrebări, urmărind să afle cât mai multe despre dependența ei. Dar dacă oamenii din viața lui Jackie își imaginează că o mică intervenție de acest fel o va determina să renunțe – înseamnă că nu o cunosc deloc pe Jackie! Aflați de ce e în stare sora Jackie Peyton pentru a rezista presiunii cotidiene de la serviciu şi din familie. Sezonul 3 al serialului „Sora Jackie” („Nurse Jackie”) începe, în premieră la Universal Channel, marți, 11 septembrie 2012, ora 23:00, cu două episoade.



Sora Jackie Peyton este un personaj destul de neobișnuit. Ca soră la Urgențe, încearcă să își croiască drum prin sistemul de sănătate destul de șubred, făcând eforturi pentru a acorda pacienților săi cea mai bună îngrijire. De la a fura banii unui bărbat care a înjunghiat o prostituată, pentru a-i da unei văduve însărcinate, până la modificarea cardului de donator al unui decedat – Jackie Peyton face tot ce poate pentru a se descurca în hățișul cotidian. Toate acestea, cu ajutorul unei doze zilnice de pastile.

Distribuţia

Edie Falco (în rolul sorei Jackie Peyton) are nominalizări la Globurile de Aur în 2009 și premiile SAG și este singura actriţă care a primit Premiul Emmy pentru cel mai bun rol principal dintr-un serial dramatic, Globul de Aur pentru cea mai bună interpretare feminină într-un Serial Dramatic şi Premiul SAG pentru Interpretare feminină într-un serial dramatic – toate pentru rolul Carmelei Soprano în sezonul întâi al serialului HBO „The Sopranos”. A mai câştigat două Premii Emmy, alt Glob de Aur şi un Premiu SAG, precum şi premiul Institutului American de Film pentru Actriţa anului. Este prima femeie care a câștigat Premiul Television Critics Association pentru serial dramatic. Edie Falco mai este cunoscută şi pentru rolul secundar din serialul HBO „Oz” şi pentru serialele NBC „Law and Order” și „Homicide”. Edie Falco şi-a făcut debutul pe Broadway în piesa „Sideman”, câştigătoare a unui Premiu Tony. Pentru interpretarea sa, a primit un premiu Theatre World şi o nominalizare Drama Desk pentru cea mai bună Interpretare feminină a unui rol principal. În continuare, a jucat pe scena de teatru londoneză, în premiera „Sideman”, apoi în piesa de succes „The Vagina Monologues”. A jucat și alături de Stanley Tucci în piesa „Frankie and Johnny in the Clair de Lune”, care a depăşit recordurile de box office de la Teatrul Belasco de pe Broadway, fiind cea mai de succes piesă a sezonului. A mai apărut pe Broadway alături de Brenda Blethyn în piesa câştigătoare de Pulitzer ‘Night, „Mother”.
Pentru rolul său din filmul „Cost of Living”, Edie Falco a primit premiul pentru cea mai bună actriţă, din partea Institutului American de Film. Interpretarea ei din „Laws of Gravity” i-a adus o nominalizare la Independent Spirit Awards, pentru cea mai bună actriţă. A mai jucat în peliculele „A Price Above Rubies”, „Copland”, „Trouble Corner”, „Private Parts”, „Hurricane”, „Layin’ Low”, „Breathing Room”, „The Funeral”, „The Addiction”, „Bullets Over Broadway”, „Trust”, „The Unbelievable Truth”, „Random Hearts” și „Judy Berlin”. Pentru interpretarea sa din „Sunshine State”, al lui John Sayles, Edie Falco a primit premiul Los Angeles Film Critics Association şi Premiul New York Film Critics Online pentru cea mai bună actriţă. Mai poate fi văzută și în filmele „The Quiet”, „The Great New Wonderful” şi „Freedomland”.

Peter Facinelli (care îl interpretează pe Dr. Fitch Cooper) este cunoscut din seria „Twilight”, unde îl interpretează pe Carlisle Cullen, șeful clanului Cullen. A mai jucat, de asemenea, în „Damages”, un thriller despre avocați, cu Glenn Close, și alături de Matthew Broderick și Brittany Snow în drama „Finding Amanda”, care a avut premiera la The Tribeca Film Festival. Talentul său este indiscutabil și i-a adus roluri în serialul dramatic „Fastlane” și în serialul HBO „Six Feet Under”, unde a interpretat un student promițător, care se combină cu personajul lui Lauren Ambrose. Peter Facinelli a mai jucat în producția Universal „The Scorpion King”, cu Dwayne ‘The Rock’ Johnson, în filmul „Riding in Cars with Boys”, cu Drew Barrymore și regizat de Penny Marshall, și alături de Kevin Spacey și Danny De Vito în „The Big Kahuna”. A apărut și în science-fiction-ul „Supernova” cu Kevin Spacey și Angela Bassett în 2000, în „Can’t Hardly Wait”, alături de Jennifer Love Hewitt, în „Foxfire”, cu Angelina Jolie și în „Texas Pop.81”, cu Breckin Meyer.

Eve Best (care o interpretează pe Dr. Eleanor O’Hara) este o actriţă britanică, a urmat cursurile școlii The Royal Academy of Dramatic Art și a studiat limba engleză la Oxford University. Este cunoscută mai ales pentru activitatea teatrală. Prima sa reprezentație în fața publicului a fost la opera pentru copii din Londra, la vârsta de nouă ani. După ce absolvit Universitatea Oxford, şi-a făcut debutul profesional ca Beatrice din „Much Ado About Nothing” la Southwark Playhouse. A câştigat un Premiu Olivier pentru rolul principal din „Hedda Gabler” şi a fost nominalizată la acelaşi premiu în anul următor, pentru interpretarea lui Josie din piesa lui Eugene O’Neill „A Moon for the Misbegotten” la Teatrul Old Vic în Londra. A jucat în producțiile de televiziune: „Prime Suspect”, „Granada”, „Vital Signs”, „Inspector Lynley Mysteries”, „Waking the Dead”, „Lie with Me”, „Shackleton” și „Dolly Madison”.

Paul Schulze (în rolul Eddie Walzer) a crescut în New York, tatăl său este preot Lutheran, iar mama lui administrator de facultate. Primul său film a fost „Laws of Gravity”, regizat de Nick Gomez. Deşi a apărut în multe seriale TV celebre ca invitat, mulţi îl recunosc după rolurile din serialul „24” (el este Ryan Chappelle) şi Father Phil Intintola din „The Sopranos”. Multe din scenele lui Schulze în „The Sopranos” au fost filmate alături de Edie Falco. Paul Schulze a fost distribuit și în filmele „Panic Room”, „Zodiac” şi „Rambo”.

Dominic Fumusa (în rolul Kevin Peyton) a apărut recent în piesa lui Stephen Belber „Fault Lines”, regizată de David Schwimmer la Teatrul Cherry Lane. În New York şi Londra, a interpretat rolul lui Toddy Koovitz în piesa „Take Me Out”, câştigătoare a unui premiu Tony. În New York, Londra şi Los Angeles a creat personajul lui Vince (un rol ce a fost scris în mod special pentru el) în piesa „Tape”, a lui Stephen Belber. Dominic Fumusa şi-a făcut debutul pe Broadway alături de Marisa Tomei şi Quentin Tarantino în piesa „Wait Until Dark”. A mai jucat și în „A Flea in Her Ear”, la Roundabout Theater Company. Pe marele ecran, a apărut în „Management”, „Staten Island”, „This Is a Story about Ted and Alice”, „Dealbreaker” (regizat şi scris de Gwyneth Paltrow), „Grilled” (cu Burt Reynolds), „The Guru” şi „Chloe’s Prayer”.

Merritt Wever (care o interpretează pe Zoey) a absolvit LaGuardia High School of Music and Art and the Performing Arts. A jucat în filmele „Righteous Kill”, „Into the Wild”, „Michael Clayton”, „Neal Cassady”, „Twelve & Holding”, „A Hole in One”, „Season of Youth”, „Bringing Rain”, „The Adventures of Sebastian Cole”, „Arresting Gena, and Tough”. În teatru, a avut roluri în piesele „Sam & Lucy”, „Bad Girls”, „Smashing”, „Cave Dweller”, „Roulette”, „Cape Cod Souvenirs”, „To Gilian on her 37th Birthday”, „Running on Earth”, „Here We Are”, și „Children of the Flames”.

Anna Deavere Smith (care o interpretează pe Gloria Akalitus) a apărut în filme, seriale şi pe scene de teatru. Este cunoscută mai ales ca Nancy McNally, din producţia NBC „The West Wing”. Totuşi, munca sa a fost concentrată în jurul teatrului.

Arjun Gupta (în rolul lui Sam, un nou membru al echipei) a debutat în filmul „Motherhood”, în care a jucat alături de Uma Thurman și Minnie Driver. A absolvit NYU, Tisch School of the Arts.

Stephen Wallem (care îl interpretează pe Thor) s-a născut și a crescut în Rockford, Illinois. A jucat în numeroase piese de teatru, înainte de a se muta la New York, unde a debutat în seriale TV o dată cu rolul din „Sora Jackie”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook