10 martie 2009

Proscrisul

La Editura Leda, imprint al Grupului Editorial Corint, a apărut romanul „Proscrisul” („The Outcast”) de Sadie Jones (traducerea din limba engleză de Adrian Buz), roman distins cu Costa Book Awards 2008, la categoria First Novel, şi finalist la Orange Broadband Prize.

Comparat cu „Ispăşire” de Ian McEwan şi „Rămăşiţele zilei” de Kazuo Ishiguro, purtând ecouri din filmele cult ale anilor ’50, „Rebel fără cauză” (cu James Dean) şi „Sălbaticul” (cu Marlon Brando), „Proscrisul” este un roman plin de pasiune şi de suspans despre cei care încalcă regulile şi cei care le respectă.

În mod inedit, cartea beneficiază şi de un excelent trailer:


Este anul 1957 şi Lewis Aldridge se întoarce acasă la Waterford, un orăşel din sudul Angliei. Are nouăsprezece ani şi de-abia a ieşit din închisoare. Întoarcerea sa va provoca o implozie nu numai în familia sa, ci şi în întraga comunitate.

Tot atât de ameninţătoare pe cât e de frumoasă, cartea lui Sadie Jones face portretul devastator al ipocriziei dintr-un orăşel de provincie şi explorează constrângerile sociale şi climatul de susceptibilitate şi de refulare a sentimentelor din anii ’50, precum şi impactul acestora asupra unui tânăr, impunând-o pe autoare ca pe o voce nouă, profundă, a literaturii britanice.

Tracy Chevalier spune că este „un roman elegant, subtil şi obsesiv, care mi-a rămas în minte mult timp după ce l-am terminat. Sadie Jones are o carieră lungă înaintea sa.”

Iar în Observer s-a scris: „Jones descrie atmosfera opresivă a anilor ’50 cu o claritate înspăimântătoare şi ameninţătoare… Iată o impresionantă voce nouă!”

Sadie Jones s-a născut la Londra, dintr-un tată scriitor şi o mamă actriţă. După terminarea şcolii, a lucrat în producţia de televiziune şi a călătorit în America, Caraibe şi Mexic, înainte să se mute la Paris, unde a predat limba engleză şi a început să scrie scenarii. Întoarsă la Londra, a lucrat mult timp ca scenaristă înainte de a scrie romanul său de debut, „The Outcast”. Sadie Jones trăieşte la Londra împreună cu soţul său şi cu cei doi copii ai lor.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook