13 mai 2009

Oamenii cărţii

Oamenii cărţiiLa Editura Leda a apărut „Oamenii cărţii” de Geraldine Brooks, povestea unui manuscris misterios care a traversat secole întregi de exil şi războaie. Traducerea din limba engleză a fost realizată de Sorana Munteanu.

În 1996, Hanna Heath, o expertă australiană în conservarea şi restaurarea manuscriselor vechi, singuratică, uşor cinică, dar o excelentă profesionistă, primeşte misiunea la care visa dintotdeauna: analiza şi conservarea Hagadei din Sarajevo, celebrul manuscris evreiesc miniat creat în secolul al XV-lea în Spania şi salvat din bombardamentele recentului război din Bosnia. Cu ajutorul micilor descoperiri pe care le face printre paginile cărţii – o aripă de insectă, câteva pete de vin, cristale de sare, un fir de păr alb –, ea încearcă să desluşească misterele cărţii, istoria ei tumultuoasă şi poveştile dramatice ale celor care şi-au legat destinul de cel al preţiosului document. Este o istorie de o bogată intensitate emoţională, care îi poartă pe cititori într-o aventură intelectuală, din Convivencia spaniolă la ruinele din Sarajevo, din Veneţia Inchiziţiei la piatra pârjolită de soare din nordul Australiei.

Geraldine Brooks s-a născut în 1955 la Sydney, în Australia. A studiat jurnalismul la Universitatea Columbia din New York, devenind apoi corespondent de presă pentru Wall Street Journal şi călătorind în zone de conflict precum Orientul Mijlociu, Somalia, Bosnia. Primul ei roman „Years of Wonders” a devenit rapid bestseller internaţional, fiind urmat în 2005 de „March”, încununat cu Premiul Pulitzer pentru Literatură. „Oamenii cărţii”, cel mai recent roman al autoarei, a fost distins în 2008 cu premiile The Australian Book of the Year şi The Australian Literary Fiction Book of the Year.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook