20 octombrie 2008

Londra însângerată

Londra însângeratăLa Editura LEDA, imprint al Grupului Editorial Corint, a apărut „Londra însângerată” de Geoff Nicholson, un roman subtil, complex şi plin de umor negru. Traducere din limba engleză a fost realizată de Laurentiu Dulman.

Londra însângerată” este „romanul londonez” al lui Geoff Nicholson. Pentru toţi cei care, ţinând o hartă în mână, s-au simţit străini într-un oraş necunoscut sau chiar în propriul lor oraş, este dovada limpede că harta nu coincide cu realitatea…

În „Kirkus Review” se spune despre acest roman că este „un omagiu amuzant, surprinzător şi încântător adus frumuseţilor şi ciudăţeniilor Londrei… Un roman fermecător şi o scrisoare de dragoste de o exasperare încântătoare adresată unui mare oraş”.

Iar „The Times” îl descrie ca fiind „plin de întâmplări şi personaje ciudate, comice şi ameninţătoare…”

Şi „Library Journal” l-a remarcat: „Londra însângerată este un roman, în acelaşi timp, sumbru, amuzant şi plin de suspans, o carte al cărei decor devine un personaj ca toate celelalte”.

„The New Yorker” a inventat cuvântul „nicholsonian” pentru a descrie comportamentul obsesiv al eroilor din romanele extrem de amuzante ale lui Geoff Nicholson. În acest incitant şi foarte amuzant roman al său, obsesia este Londra — iubită şi urâtă în moduri diferite de Mick, Judy şi Stuart. Dar, aşa cum se întâmplă întotdeauna cu marile oraşe, Londra conspiră cu destinul pentru a-i face să se întâlnească, dar şi pentru a-şi îndeplini propriile ei scopuri.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook