8 octombrie 2019

Septembrie poate aştepta

Editura Humanitas Fiction așteaptă pasionații de lectură marți, 8 octombrie 2019, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea romanului „Septembrie poate aştepta” de Susana Fortes, recent apărut în colecția Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu care este și moderatorul întâlnirii. Vorbesc despre carte scriitoarele Ana Barton și Ana Maria Caia și traducătoarea romanului, Cornelia Rădulescu. În partea a doua a evenimentului, actrița Marcela Motoc citește un fragment din roman.



Pasionant prin mister și intrigă psihologică, romanul „Septembrie poate aştepta” pune sub lupa cititorului Londra din timpul Blitzkrieg-ului și imediat după război – o lume a intrigilor și a spionajului –, dar și frenetica metropolă actuală, care fascinează prin istorie, memoria locurilor și literatură.

8 mai 1955. Marea Britanie sărbătorește zece ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, iar străzile Londrei sunt pline de oameni. Din mijlocul mulțimii exuberante, în Trafalgar Square, dispare în plină zi o tânără scriitoare, Emily J. Parker. Talentul îi fusese remarcat de însuși Leonard Woolf, iar cariera i se anunța promițătoare. În ciuda căutărilor asidue, nimeni nu reușește să-i dea de urmă. Timpul trece, lumea se schimbă și povestea ei e uitată. După 60 de ani, Rebeca Aldán, o tânără doctorandă din Spania, obține o bursă la Londra pentru a redacta teza care o are ca subiect pe Emily J. Parker și romanul ei neterminat. Cercetând mai ales perioada petrecută de Emily la Bletchley Park, Rebeca descoperă o femeie seducătoare, cu o inteligență speculativă, o maestră a disimulării.

todoliteratura.es consemnează:

O scriitoare din secolul XX care dispare în mod misterios; o cercetătoare hotărâtă să scoată la lumină secretele trecutului; o aventură cu spioni în Londra celui de-al Doilea Război Mondial; și umor proaspăt și inteligent la fiecare rând. Acesta este cocktailul pe care ni-l oferă Susana Fortes cu acest superb roman intitulat „Septembrie poate aștepta”.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook