12 februarie 2014

Planşa – la Festivalul Internaţional al Filmului de Dragoste

Regizorul român Gheorghe Andrei îşi face debutul cinematografic în forţă, la doar 27 de ani, cu o poveste de dragoste. Primul său lungmetraj, „Planşa” („It takes two to fence”), are premiera modială în cadrul Festivalului Internaţional al Filmului de Dragoste de la Mons, Belgia, pe data de 20 februarie 2014.



Festivalul Internaţional al Filmului de Dragoste de la Mons are loc în perioada 14-21 februarie 2014 şi a ajuns la a 30-a ediţie. În secţiunea competiţională dedicată producţiilor debutanţilor europeni, „Planşa” concurează cu alte 10 filme europene din Franţa, Italia, Germania, Grecia, Marea Britanie.

Alex, fost campion la scrimă, retras din activitatea competiţională din cauza unui accident la genunchi, primeşte şansa de a-şi relua activitatea sportivă din postul de antrenor. Anda e nou venită în echipa de scrimă pe care Alex o va antrena. Prin prisma pasiunii comune pentru scrimă, cei doi dezvoltă o relaţie care trece dincolo de barierele profesionale. Martorul acestei poveşti este Mircea, iubitul Andei, colegul ei de la clubul de scrimă. Gelozia acestuia o va aduce pe Anda in faţa unei alegeri între cariera sportivă şi relaţia de iubire cu Mircea.

Distribuţia este alcătuită din Olimpia Melinte, Silvian Vâlcu, Marian Adochitei şi Horia Gheorghe.

Gheorghe Andrei a terminat Facultatea de Regie din cadrul Universităţii Media în anul 2008. Ca regizor şi producător a mai realizat scurtmetrajele „Hometown” (2011), „Ciobănilă” (2010) şi „Deaf Sounds” (2009).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook