11 septembrie 2018

Mar De Colores

„Nu pot trăi fără mare”, a declarat Alvaro Soler cu ocazia lansării noului său album, „Mar De Colores”, un material care confirmă talentul artistului catalan de a ridica o lume întreagă la dans. Albumul „Mar De Colores” combină stiluri muzicale diferite, revoluționând ritmurile latine prin amestecul inedit de pop spaniol și folk, hip hop și sunete specifice muzicii clasice, reușind să exprime versatilitatea lui Alvaro Soler, care se confesează prin muzică și dă glas celor mai intime gânduri, folosindu-se de carisma și umorul caracteristice.

Spre deosebire de materialul său de debut, care a fost pur experimental, „Mar De Colores” urmează o linie clară.

Alvaro Soler spune:

Cântecele regăsite pe noul album sunt caracterizate de cea mai mare atenție la detalii, însă, în acelasi timp, exprimă un aer degajat și jucăuș. Aranjamentele sunt pline de viață. Vreau ca oamenii să se distreze în timp ce le asculta.

„La Cintura”, single-ul principal, este și el o dovadă a umorului (izvorât din autoironie) specific lui Alvaro Soler, care își ia în derâdere capacitatea de a dansa.

Alvaro Soler adaugă:

Când am scris versurile piesei „La Cintura” m-am gândit să scot cuvântul „cintura” („șold”) din partitură corului, tocmai pentru că sunt un dansator groaznic, dar m-am gândit mai bine și m-am întrebat: „De ce să nu scriu despre această slăbiciune a mea, despre modul în care arăt atunci când dansez?” Ceea ce îmi place cel mai mult este că acum primesc filmulețe cu oameni de pretutindeni care dansează pe această piesă.

„La Cintura” a urcat imediat pe locul al 5-lea în clasamentele iTunes din toată lumea și a fost certificată cu discuri de aur și platină în țări precum Spania, Italia, Finlanda și Elveția.

„Mar De Colores” este un album complex, ce reunește povești diferite: „Mirame” – un simplu și onest cântec de dragoste, „Te Quiero Lento”, care vorbește despre frica oamenilor de a face compromisuri într-o relație, „Ella”, ce descrie cu multă emoție o experiență nefericită de iubire a unei cunoștințe a artistului sau „Niño Perdido”, o piesă sfâșietoare, despre care Alvaro Soler afirmă:

Este unul dintre cântecele mele preferate și nu doar pentru că datorită lui am început să cânt din nou la pian, ci pentru că linia melodică și versurile sunt din aceeași poveste. Am o viață minunată, dar sunt momente în care gândurile și singurătatea mă macină. Pentru mine, gara este laitmotivul drumurilor și al posibilităților pe care viața ni le oferă, a căror prezență poate părea uneori cel mai copleșitor aspect al existenței noastre.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook