30 mai 2022

Manole

După ce a lansat single-ul „Ana”, care a devenit un adevărat succes în mediul online şi a ocupat, săptămâni la rând, primul loc în topul Spotify Viral 50, Dora Gaitanovici prezintă acum publicului melodia „Manole”, o continuare firească a poveştii inspirate din mitul universal al creației, apărut la noi sub forma legendei meşterului Manole.Piesa „Manole” este compusă tot de către Dora Gaitanovici, la fel ca „Ana” sau alte melodii lansate de către artistă.

Dora a declarat:

Prin „Manole”, am încercat să scot la lumină şi cealaltă latură, cea întunecată, latura ascunsă de toți: sacrificiul pentru creație este, aici, o crimă. Dragostea lui Manole pentru propria artă este mai presus decât dragostea lui pentru Ana, iar pe ea nu o convinge cu argumente corecte, ci o minte, oferindu-i bucăți de adevăr, bine ornate, într-un context ademenitor… şi parcă astfel de lucruri se întâmplă destul de des şi azi, pentru că „Manole” este atemporal.

E un răspuns la „Ana”. Atât el, cât şi ea, sunt, într-o anumită măsură, în fiecare dintre noi. Metaforic, acest sacrificiu poate însemna orice, dar eu i-am văzut… privindu-se. De aici s-au născut piesele.

„Ana” și „Manole” sunt primele single-uri de pe albumul conceptual pe care Dora îl pregăteşte pentru toamna anului 2022.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook