17 septembrie 2020

Malmkrog

La o lună după avanpremiera de la TIFF 2020, recentul film semnat de Cristi Puiu, „Malmkrog”, este proiectat în închiderea Central European Film Festival Timișoara, duminică, 27 septembrie 2020, ora 19:30, la Grădina de Vară Capitol.Pentru această ecranizare a cărții scrise de cel mai mare gânditor al Rusiei, Vladimir Soloviov – „Trei dialoguri despre război, progres și sfârșitul istoriei universale” – Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru „Cea mai bună regie” în cadrul secțiunii Encounters din cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Experiență cinematografică de o desăvârșită picturalitate, „Malmkrog” este împărțit în șase capitole, fiecare purtând numele unuia dintre personajele principale. Acțiunea filmului se petrece la sfârșit de decembrie, la conacul familiei Apafi, unde câțiva aristocrați s-au întâlnit pentru a petrece Crăciunul împreună. Din distribuție fac parte Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot și István Téglás.

screendaily.com consemnează:

Un film de o seriozitate aproape intimidantă. Jocul actorilor este admirabil, date fiind cadrele lungi și dialogurile maraton, iar realizarea, una meticuloasă.

Central European Film Festival Timișoara se află la cea de-a patra ediție, iar tema din acest an este „Utopii”. Festivalul aduce în patru spații diferite (Garnizoana din Piața Libertății, Grădina de Vară Capitol, curtea Faber, Iulius Gardens-Family Plaza) un cine-concert, o secțiune Panorama, una de filme studențești și un concurs de filme pentru adolescenți „No Kid/ding!” plus un focus pe Irlanda, în contextul în care Galway este în acest an Capitală Europeană a Culturii.

Intrarea la eveniment se face pe bază de înscriere prealabilă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook