29 martie 2021

Mai mult teatru

În premieră absolută, TikTok și Teatrul Nottara dau startul workshopurilor de actorie destinate adolescenților, în cadrul campaniei educaționale „Mai mult teatru”.



De ziua Teatrului, Nottara deschide o nouă scenă sub conceptul TikTok Theater – o scenă online pe TikTok, în care adolescenții sunt invitați să se alăture unor workshop-uri live care să-i ajute să se descopere și să se exprime mai bine.

În 2020, UNATC a propus Ministerului Educației introducerea în curriculum, la decizia școlii, a unei discipline din domeniul artei teatrale. Deși contextul general amână încă materializarea acestei inițiative, Teatrul Nottara a decis să se adapteze mediului în care tinerii, publicul-țintă al campaniei „Mai mult teatru”, își petrec timpul de obicei: pe TikTok.
 
Laura Savu, Global Community Manager – TikTok, declară:

Ne bucurăm foarte mult că putem fi parteneri într-un astfel de proiect care are ca scop educația proactivă și alternativă a tinerilor, cu focus îndeosebi pe dezvoltarea lor personala, ca indivizi. Teatrul este o componentă culturală importantă și cu un impact direct și individual și, de aceea, ne dorim ca aceste workshop-uri să aibă o acoperire națională în cadrul platformei TikTok și să ajute cât mai mulți utilizatori.

„Teatrul este oglinda noastră”, spune Hamlet. Teatrul inspiră, ne ajută să înțelegem mai bine lumea prin intermediul emoțiilor. Teatrul ne aduce către noi înșine. Un sport al spiritului, dar și al corpului, cu el înțelegi mai bine realitatea și, cel mai important, ajungi la tine însuți.

Educația prin teatru este apreciată și recomandată în școli la nivel internațional, în special datorită avantajelor pe care le aduce în dezvoltarea personală a individului. Indispensabile în viața oricărei persoane și, mai ales, a tinerilor, cunoștințele despre teatru îi ajută să își construiască o personalitate puternică pe parcursul anilor de adolescență și de maturitate, să dobândească abilități importante, precum spirit de echipă, răbdare, responsabilitate, flexibilitate și adaptabilitate. Actoria îi ajută pe tineri să devină mai empatici, să-și înțeleagă emoțiile și să le comunice celor din jur.

Scopul campaniei „Mai mult teatru” este, înainte de toate, acela de a-i face pe elevi, părinți si profesori să înțeleagă mai bine impactul major pe care cursurile de teatru îl pot avea asupra unui adolescent.

Marinela Țepuș, manager – Teatrul Nottara, spune:

După un an în care am fost plasați la categoria „neesențiali”, ne temem că adolescenții vor găsi mai greu motivația de a vedea un spectacol de teatru, lucru care ar fi cu adevărat o pierdere. Și pentru noi, și pentru ei. De mii de ani, teatrul ne învață despre noi și despre lume, ne pune în față o oglindă uneori amuzantă, alteori incomodă, dar foarte necesară. Teatrul este emoție, este catharsis. Ne bucurăm nespus de colaborarea cu TikTok și de faptul că ne oferă ocazia să vorbim despre importanța teatrului într-un mod atractiv pentru mințile tinere. Fiți cu ochii pe pagina de TikTok a Teatrului Nottara, unde se vor întâmpla în curând tot felul de lucruri inedite!

Workshopurile au loc exclusiv pe pagina de TikTok a Teatrului Nottara, începând cu luna aprilie 2021, și sunt comunicate în media clasică și, evident, pe toate canalele social media ale Teatrului Nottara, TikTok și ale influențatorilor care se alătură pro bono campaniei.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook