16 noiembrie 2021

Spectacolul începe cu o lectură

O preocupare constantă a Teatrului Nottara, în ultimul deceniu, a fost să descopere și să ofere atât publicului larg, cât și specialiștilor, acces la unele dintre cele mai valoroase texte scrise de dramaturgi contemporani din toată lumea. În acest context, proiectul „Spectacolul începe cu o lectură”, în cadrul căruia au fost traduse și transformate în spectacole-lectură texte aparținând unor zone și unor personalități artistice diverse, a însemnat o deschidere necesară către tipuri de scriitură și către universuri mai puțin cunoscute în România.

O călătorie dintr-o parte în alta a lumii, Teatrul Nottara oferă acum o bibliotecă virtuală unde publicul poate citi povești care ar putea fi adunate sub același slogan: Dramaturgia contemporană este „oglinda lumii”.

Proiectul inițiat de Teatrul Nottara a debutat, în anul 2013, cu ediția dedicată dramaturgiei contemporane cehe. Au urmat dramaturgia românească, mexicană, maghiară, rusă, poloneză, italiană, greacă și o ediție mixtă.

Piesele de teatru adunate în cele nouă ediții ale proiectului „Spectacolul începe cu o lectură” sunt, acum, la un click distanță, pe site-ul Teatrului Nottara. Promovarea și cunoașterea acestora este cu atât mai importantă, cu cât ele au fost prezentate, la vremea respectivă, în premieră pentru România. Textele sunt însoțite de distribuțiile spectacolelor-lectură și de fotografii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook