18 martie 2021

Lullaby

Teatrul Odeon prezintă online vineri, 19 martie 2021, de la ora 19:00, spectacolul lectură „Lullaby” Erika Galli și Martina Ruggeri, traducere de Eva Simon și regia semnată de Elena Morar. Din distribuție fac parte Virginia Rogin, Rodica Mandache, Gelu Nițu, Mircea Constantinescu, Cătălina Mustață.Suntem în 2059, într-o lume care probabil nu mai are granițe. Au avut loc evenimente traumatice de mare importanță istorică, care au dus la formarea Statelor Unite ale Europei.

De-a lungul anilor, tinerii au reușit să ajungă la cele mai înalte nivele ale piramidei sociale. Majoritatea statelor lumii au adoptat un nou stil de politică, numeroase legi și au rescris constituțiile.

O lege notabilă este adoptată pentru a rezolva problemele legate de pensionare și a aduce demnitate în viețile cetățenilor în vârstă; în conformitate cu această lege, la împlinirea vârstei de 70 de ani, cetățeanul este adus la unul din miile de centre Lullaby, aflate în toată lumea, unde își va petrece ultimii ani din viață. Orice bunuri sunt transmise copiilor sau celor mai apropiați moștenitori. În acest context, cele patru personaje ale piesei se unesc pentru a planifica o conspirație.

Doresc să readucă echilibrul în societate sau, mai simplu, în propria lor viață. Lumea ireală în care sunt forțați să trăiască este o oază a bunăstării, un mic paradis pe Pământ, unde, probabil, orice tânăr ar visa să locuiască la finalul vieții.

Dar o cușcă, deși aurită, induce o lipsă de libertate. O obligație, ca orice obligație, în cele din urmă epuizează. Te poate face neliniștit, subversiv, chiar revoluționar.

Înregistrarea spectacolului este disponibilă online gratuit pe pagina de Facebook a teatrului și pe canalul propriu de Youtube până duminică, 21 martie, ora 00:00.

Înregistrarea discuțiilor cu publicul este disponibilă online pe pagina de Facebook a teatrului, începând de sâmbătă, 20 martie, ora 12:00.

Spectacolul lectură, realizat în cadrul proiectului european „Fabulamundi. Playwriting Europe”, a avut loc în prezența autoarelor, la Sala Studio, pe 16 noiembrie 2018 și a fost urmat de discuții cu publicul.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook