12 februarie 2021

Vocile de altădată ale iubirii

Cum își declarau iubirea marile personalități de pe vremuri? Ce își scriau îndrăgostiții aflați la depărtare unii de alții? Cum arăta dragostea înainte de epoca telefoanelor mobile și a mesageriei instant? Posibile răspunsuri la aceste întrebări ne oferă campania „Vocile de altădată ale iubirii”, disponibilă până pe 24 februarie 2021 de Teatrul Nottara, în parteneriat cu editura Nemira și cu București Mall-Vitan.



În cadrul campaniei, au fost înregistrate, în format audio, scrisori de dragoste trimise de personalități precum: Honoré de Balzac, Frida Kahlo, Napoleon Bonaparte, Franz Kafka, Ludwig van Beethoven sau Virginia Woolf. Au dat glas iubirii actorii: Alexandra Aga, Laura Anghel, Dan Bordeianu, Victoria Cociaș, Sorin Cociș, Corina Dragomir, Luminița Erga, Crenguța Hariton, Ada Navrot, Cristian Nicolaie, Gabriel Răuță, Claudiu Romila, Mihaela Subțirică, Mircea Teodorescu. Scrisorile selectate fac parte din volumul Cele mai frumoase 50 de scrisori de dragoste, coordonat de David H. Lowenherz și publicat de editura Nemira, iar înregistrările sunt distribuite pe pagina de Facebook a Teatrului Nottara.

Teatrul Nottara își propune, însă, mai mult decât să aducă în prim-plan iubirea de altădată, dorind să pună reflectorul și pe îndrăgostiții din prezent. Prin urmare, cei care se simt inspirați de campanie și doresc să își exprime sentimentele pentru o persoană specială din viața lor, sunt încurajați să lase în comentarii declarația lor de dragoste, la o postare care este făcută publică pe pagina teatrului de Valentine’s Day (14 februarie 2021). Cinci dintre comentariile primite sunt, ulterior, citite de actori ai teatrului și transformate în fișiere audio, pentru a face auzite și Vocile de astăzi ale iubirii. Sunt selectate declarațiile care au primit cele mai multe like-uri de la ceilalți cititori până în ziua de Dragobete (24 februarie 2021).

Totodată, ca urmare a parteneriatului cu centrul comercial București Mall-Vitan, actorii: Răzvan Bănică, Ioana Calotă-Philippide, Filip Ristovski și Sorina Ștefănescu au interpretat, la rândul lor, fragmente din cele 10 scrisori selectate, iar momentele artistice, care au fost filmate, vor fi difuzate pe canalele de Instagram și de TikTok ale Teatrului Nottara, precum și pe canalele de social media ale București Mall-Vitan. Mai mult, la primul etaj al centrului comercial, în perioada 14-24 februarie 2021, vizitatorii găsesc o expoziție care prezintă fragmentele alese, precum și informații despre îndrăgostiții care au expediat sau au primit aceste mărturii de dragoste.

Campania Vocile de altădată ale iubirii ne arată multiplele forme pe care le poate lua iubirea: uneori este reciprocă, alteori nu; câteodată este inegală, imposibilă sau deghizată în resentimente. Și, totuși, ea rămâne cel mai frumos dintre sentimente.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook