20 aprilie 2021

Festivalul Judeţean de Poezie „Ion Cozmei”, ediţia a III-a

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, în parteneriat cu Inspectoratul Județean Școlar Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Societatea Scriitorilor Bucovineni, Primăria comunei Șerbăuți, organizează, în perioada 13 – 15 mai 2021, ediția a III-a a Festivalului Județean de Poezie „Ion Cozmei”.

După cum spun organizatorii, concursul își propune să aducă în atenția elevilor noțiuni despre viața și opera poetului Ion Cozmei și, totodată, să descopere, să sprijine și să promoveze noi și autentice talente în rândul tinerilor din învățământul gimnazial și liceal.

În 2021, din cauza pandemiei de Covid-19, această ediție este doar în format online. Sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate și nepremiate la alte concursuri literare, redactate cu diacritice, corect din punct de vedere gramatical, al ortografiei și al punctuației. La concurs pot participa elevi din clasele a VIII-a, cât și cei din clasele a IX-a până la a XII-a, din județul Suceava, care nu au debutat editorial și nu au câștigat Marele Premiu la edițiile anterioare ale festivalului. Lucrările se trimit până la data de 10 mai 2021 pe adresa de e-mail: ioanmanole2010@gmail.com.

Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci și maximum zece poezii.

Poeziile sunt însoțite de un Curriculum Vitae, care trebuie să conțină numele și prenumele autorului, locul și data nașterii, clasa, instituția de învățământ, activitate literară (dacă este cazul), adresa completă, numărul de telefon și adresa electronică.

Organizatorii festivalului-concurs explică:

Subliniem că acest CV trebuie să conțină și mottoul cu care candidatul s-a înscris în concurs și va fi trimis, împreună cu lucrările, dar în format separat: deci un atașament cu poeziile pentru concurs, care vor purta același motto. Exemplu: Se trimit 10 poezii cu același motto, în dreapta sus, la fiecare dintre ele. În nici un caz 10 poezii și 10 mottouri! Și un atașament cu CV-ul.

Juriul apreciază doar lucrările care poartă, în dreapta sus, un motto al autorului. Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minimum cinci și maximum zece poezii. Laureații sunt anunțați până la data de 20 mai 2021. Juriul concursului este alcătuit din poeți și critici literari, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Membrii juriului nu mai pot schimba ulterior ordinea rezultată în urma jurizării.

Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul acordă următoarele premii:

  • Marele premiu „Ion Cozmei” – 1.500 de lei
  • Premiul I – 1.000 de lei
  • Premiul II – 800 de lei
  • Premiul III – 500 de lei
  • Mențiuni

Organizatorii transmit că sunt acordate, în funcție de posibilități și deschidere, și premii ale unor reviste literare.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook