15 iunie 2021

Carmen Patriae. Afirmarea unei identități

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, sub egida Consiliului Județean Suceava, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Bucovineni și Societatea Scriitorilor Români din Cernăuți, organizează un concurs de recitare de poezie pentru elevii români din Regiunea Cernăuți, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la Serbarea de la Putna.

Proiectul urmărește marcarea aniversării a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna” (15 august 1871), oferind elevilor de etnie română din Regiunea Cernăuți posibilitatea de a participa la un concurs în care să aibă prilejul de a scoate în evidență expresivitatea limbii române, liantul care i-a unit inclusiv pe participanții din urmă cu 150 de ani de la Marea Serbare de la Sfânta Mănăstire Putna.

Elevii se înregistrează recitând câte un poem sau un fragment de poem, iar clipul îl trimit spre jurizare la adresa de e-mail a bibliotecii: bbsv@bbsv.ro.

Se vrea, astfel, marcarea unui moment important din istoria culturală a Bucovinei, conștientizarea și înțelegerea acestuia. Prin urmare, se dorește stimularea creativității elevilor, precum și descoperirea unor talente autentice. Perioada de desfășurare a proiectului este 21 iunie – 31 august 2021.

Data limită de primire a materialelor este 21 iulie 2021, urmând ca anunțarea câștigătorilor și publicarea materialelor filmate pe pagina de Facebook a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava să aibă loc până cel târziu la data de 31 august 2021.

Responsabil de proiect este Alexandru Ovidiu Vintilă, iar de la Cernăuți demersul bibliotecii este susținut de Ilie Tudor Zegrea, cel care asigură legătura cu școlile românești din regiune.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook