19 noiembrie 2014

Două zile, o noapte

„Două zile, o noapte” („Deux jours, une nuit”), în regia fraţilor Dardenne, cu Marillon Cotillard (cunoscută din filme precum „La Vie en Rose”, „Inception”, „The Dark Knight Rises”), are premiera vineri, 21 noiembrie 2014, după ce anul acesta a făcut parte din Competiţia Oficială a Festivalului de la Cannes.



Pelicula fraţilor Dardenne spune povestea Sandrei, o tânără mamă din Belgia zilelor noastre, care are la dispoziţie un singur weekend pentru a-şi convinge colegii de serviciu să renunţe la un bonus consistent (1000 de euro) din partea patronului, în schimbul desfiinţării locului ei de muncă.

Luc Dardenne a declarat despre ideea filmului: “De ani de zile ne tot gândim să facem un film despre cineva care e tras pe linie moartă din cauza colegilor – susţinuţi din spate cu bonus-uri consistente de conducerea firmei – pe motiv că ar fi devenit inutil la locul de muncă.”

Jean-Pierre Dardenne a adăugat: “Ce ni s-a părut nouă important era să prezentăm pe cineva exclus pe motiv că ar fi slab sau ineficient. Filmul arată cum acest personaj slab şi ineficient găseşte totuşi puterea şi curajul necesar pentru a duce o luptă.”

Marillon Cotillard este câştigătoarea Oscar-ului 2008 pentru Cea mai bună actriţă într-un rol principal pentru filmul muzical-biografic „La Vie en Rose” (2007), cu Gérard Depardieu, unde a interpretat rolul cântăreţei franceze Edith Piaf. Pe Marillon Cotillard aţi mai avut ocazia să o vedeţi în „Blood Ties”, „Midnight in Paris”, „Inception”, „The Dark Knight Rises”, „Big Fish”, „Rust and Bone”, „Contagion” şi altele.

Marillon Cotillard i-a cunoscut pe Fraţii Dardenne în Belgia, în timp ce ea filma la „Rust and Bone”. “De fapt, a fost o întâlnire foarte scurtă: în faţa ascensorului, în timp ce toţi aşteptam să vină liftul. Probabil că am părut foarte emoţionată, deoarece îi admiram foarte mult. La câteva luni după ce Rust and Bone a avut premiera, agentul meu m-a sunat şi mi-a spus că Luc şi Jean-Pierre vor să-mi propună un rol. Mi-a venit greu să cred. Nu mi-am imaginat vreodată că voi lucra cu ei…”, spune actriţa.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook