21 iunie 2016

Trei amintiri din tinereţe

„Trei amintiri din tinerețe” („Trois souvenirs de ma jeunesse”), cu actorul francez Mathieu Amalric, în regia lui Arnaud Desplechin, intră din 24 iunie 2016 în cinematografele din România. Este o poveste despre maturizare, un film aproape autobiografic al regizorului francez.



Lungmetrajul constituie prequel-ul altui film cu care, în urmă cu 20 de ani, regizorul Arnaud Desplechin participa în competiția oficială Cannes 1996: „Comment je me suis disputé… (ma vie sexuelle)”. Filmul îl prezenta pe tânărul Paul Dedalus (numele personajului a fost ales ca un omagiu adus lui James Joyce), aflat în plină criză existenţială: să-şi definitiveze masteratul şi să devină profesor cu normă întreagă? Chiar îşi iubeşte partenera sau ar trebui să-şi refacă viaţă alături de una dintre celelalte amante?

O întreagă generaţie de tineri actori se lansa atunci (Mathieu Amalric, Marion Cotillard, Chiara Mastroiani), iar pe unii dintre ei îi regăsim acum şi în „Trei amintiri din tinerețe”. Spre exemplu, Mathieu Amalric, cel care în 1996 interpreta personajul principal, a devenit între timp celebru pentru rolurile din „Munich”, „The Grand Budapest Hotel” şi „Quantum of Solace”.

Anul acesta, filmul a fost nominalizat la 11 categorii la Premiile César și a obținut Premiul pentru „Cel mai bun regizor”. Anul trecut a fost proiectat în secțiunea Midnight Screening la Cannes 2015 unde a câștigat premiul SACD.

Pentru regizorul francez, „Trei amintiri din tinerețe” reprezintă al cincilea film în competiția oficială de la Cannes. Prima participare a fost în 1992, cu „La Sentinelle”, iar cea mai recentă, în 2013, cu „Jimmy P.” (rolurile fiind interpretate de Benicio Del Toro și Mathieu Amalric).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook