7 martie 2017

I, Daniel Blake

„I, Daniel Blake” (2016), cel mai recent film al regizorului Ken Loach, ajunge pe ecranele noastre din 10 martie 2017. Anul acesta, pelicula a primit Premiul BAFTA pentru „Cel mai bun film britanic al anului”. De asemenea, Ken Loach a fost desemnat câștigătorul Palme d’Or la Cannes 2016.


Daniel Blake, un tâmplar din nord-estul Angliei trecut bine de prima, dar și de a doua tinerețe, are un atac de cord. El se trezește în situația ingrată de a avea nevoie, la doar 59 de ani, de asistență socială din partea statului. În timp ce se chinuie să învingă sistemul birocratic pentru a obține acest ajutor, o întâlnește pe Katie, care ar vrea să scape de la azilul pentru nefamiliști, dar pentru asta trebuie să accepte un apartament la sute de kilometri distanță. Filmul este o frumoasă poveste despre solidaritate și fraternitate.

Invitat la premiera din Londra, Jeremy Corbin, liderul Laburiștilor, a lăudat filmul pe pagina sa de Facebook. El a sfătuit-o public pe Theresa May, premierul englez, să meargă neapărat la cinema să vadă starea jalnică a sistemului de sănătate din UK.

„I, Daniel Blake” poate fi considerat „ultimul film de după ultimul film” al lui Ken Loach. În urmă cu câțiva ani, în timp ce lucrau la „Jimmy’s Hall” (2014), producătorul tradițional al lui Ken Loach anunța că acela ar fi ultimul film al regizorului britanic. Ulterior, se pare că s-a răzgândit și a mai făcut un „ultim film”, cu care a și primit Palme d’Or-ul și un BAFTA.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook