25 iulie 2012

Cavalerul Negru: Legenda Renaşte

Filmul „Cavalerul Negru: Legenda Renaște” („The Dark Knight Rises”), finalul epic al trilogiei semnate de Christopher Nolan, intră de vineri, 27 iulie 2012, pe marile ecrane din România. În fruntea unei distribuții alcătuite din staruri internaționale se află câstigătorul Premiului Oscar, Christian Bale, care își reia rolul dublu Bruce Wayne / Batman.Distribuția filmului îi mai include pe Anne Hathaway, în interpretarea personajului Selina Kyle; Tom Hardy în rolul lui Bane; Marion Cotillard, câștigătoare a Premiului Oscar, în rolul Mirandei Tate și pe Joseph Gordon-Levitt în interpretarea lui John Blake. Michael Caine, câştigător al Premiului Oscar, îl interpretează pe Alfred; Gary Oldman este comisarul Gordon; iar Morgan Freeman, câștigător al Premiului Oscar, reia rolul lui Lucius Fox.

Scenariul este semnat de Christopher Nolan și Johathan Nolan, după o poveste de Christopher Nolan și David S. Goyer. Filmul este produs de Emma Thomas, Christopher Nolan și Charles Roven, care au mai făcut echipă și în trecut, pentru „Batman Begins” și pentru blockbusterul care a spulberat recorduri „The Dark Knight”. Filmul are la baza personaje publicate în benzile desenate lansate de DC Comics. Personajul Batman a fost creat de Bob Kane.

Pentru realizarea filmului, Christopher Nolan utilizează camerele IMAX chiar mai mult decât a făcut-o pentru „The Dark Knight”, care a intrat în istorie drept primul proiect cinematografic de amploare care a fost filmat parțial utilizând camere IMAX.

Filmările s-au întins pe trei continente diferite și au inclus atât orașele americane Pittsburgh, New York și Los Angeles, precum și situri din India, Anglia și Scoția.

„Cavalerul Negru: Legenda Renaște” este o producție Warner Bros. Pictures, în asociere cu Legendary Pictures. Din 20 iulie 2012, filmul este distribuit la nivel mondial de Warner Bros. Pictures, o companie Warner Bros. Entertainment, iar în România premiera are loc pe 27 iulie 2012, fiind distribuit de către MediaPro Distribution, în următoarele cinematografe: CinemaPro, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Baneasa, Lotus (Oradea), Odeon Cineplex (Cluj), Cityplex (Constanța, Tulcea și Brașov), Cinema City (Cotroceni – în Imax şi 2D, Arad, Arad Galeria, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Iaşi, Constanța, Pitești, Sun Plaza, Timisoara, Târgu Mureș), Cortina (Oradea), Cinema „Eugen Ionescu” (Slatina), Cinema Florin Piersic (Cluj), Patria (Craiova şi Bucureşti), Premiera (Ploiești), Cinema Arta (Târgu Mureş), Cinema Grand Mall (Satu-Mare), Glendale (București).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook