5 decembrie 2018

Concert Status Quo la Bucureşti

Status Quo revin la București pe 27 august 2019, la Arenele Romane. Biletele se pun în vânzare pe 6 decembrie 2081, iar primele 500 de bilete au preț special.



Istoria Status Quo începe în 1962, când doi puști, Francis Rossi și Alan Lancaster, au pus bazele formației The Scorpions, formație care ulterior și-a schimbat numele în The Spectres, urmat de The Status Quo în ’67 și apoi de Status Quo în 1969. Este formația rock cu cele mai multe piese în Top UK, având peste 60 de melodii, dintre care 22 au ajuns în Top 10 UK Singles Chart.

Ca stil muzical, Status Quo nu poate fi definită, având influențe de la hard rock și psychedelic rock până la boogie rock și blues. În cei 56 de ani de activitate au lansat 32 de albume și au petrecut peste 200 de săptămâni în UK Singles Chart, mai mult decât The Beatles și multe alte formații etalon.

Au primit în 1991 Birt Award pentru contribuția remarcabilă adusă industriei muzicale. Din formația care a pornit la drum în 1962, Francis Rossi este în continuare chitaristul și solistul trupei, artistul având doar 13 ani când a pus bazele trupei alături de care și-a petrecut practic toată viața. Nucleul trupei este neschibat din anii ’80, recent venind alături de formație Richie Malone la chitară ritm și Leon Cave la tobe.

În prezent Status Quo înseamnă: Francis Rossi (voce, chitară), Andy Brown (voce, clape, chitară ritm), John Edwards (bass, voce), Leon Cave (tobe) și Richie Malone (chitară ritm).

Status Quo ramane una dintre cele mai longevive formații ale scenei rock internaționale, formație care a influențat la rândul ei generații de noi artiști și care continuă să facă acest lucru.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook