3 septembrie 2015

Banat (Il Viaggio) – la Festivalul de Film de la Veneţia

În perioada 2-12 septembrie 2015, are loc cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia. România participa la festival cu filmul „Banat (Il Viaggio)”, selectat în cadrul secţiunii “Settimana della critica”. În data de 4 septembrie 2015, începând cu ora 14:00, în Sala Perla de la Palazzo del Casinò din Lido di Veneţia are loc proiecţia de gală a filmului în prezenţa delegaţiei româneşti: Ștefan Velniciuc (actor), Cătălin Cristutiu (montaj), Adrian Cristea (scenograf), Adrian Pavelescu (producător executiv) şi Ada Solomon (producătorul român al filmului).

banat

„Banat (Il Viaggio)” spune povestea unor tineri aflați în plină criză: un moment suficient de apăsător îi privează pe Ivo și Clara de libertatea de a visa. Sunt doi străini care își împart bunele și relele vârstei de 30 de ani, precum și dezamăgirea față de tot ce îi înconjoară. Clara a ieșit dintr-o relație de lungă durată și e pe cale să își piardă locul de muncă. Ivo este șomer, iar frustrările îl împing spre o decizie radicală. Filmul relatează povestea unei emigrații în sensul opus al celei obișnuite: nu din România în Italia, ci din Italia în România, în căutarea unui loc de muncă și a fericirii. Este oare exilul din propria țară singura cale spre împlinire?

Actorii principali ai filmului sunt Edoardo Gabbriellini şi Elena Radonicich, în timp ce Piera Degli Esposti și Ștefan Velniciuc interpretează rolurile cheie ale poveștii filmului în Italia, respectiv în România. Filmările au fost realizate la începutul acestui an, scene importante fiind turnate în România la Voinești (Târgoviște) și pe litoralul Mării Negre.

Scenariul filmului poartă semnătura lui Adriano Valerio și Ezio Abbate, scenografia pentru scenele din România este realizată de echipa condusă de Adrian Cristea, iar montajul aparţine lui Cătălin Cristuțiu.

„Banat (Il Viaggio)” este o producţie a Movimento Film, alături de Rai Cinema în coproducţie cu Ars Digital din Bulgaria, Kt Film & Media din Macedonia, Parada Film şi Hi Film din România.

Participarea delegaţiei româneşti la evenimentul cinematografic a fost realizată cu sprijinul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia şi al Institutului Cultural Român.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook