3 septembrie 2013

Dan Lungu la Festivalul de literatură de la Mantova

În perioada 4-8 septembrie 2013, are loc cea de-a XVII-a ediţie a prestigiosului Festival de literatură de la Mantova. La ediţia din acest an, România este reprezentată de scriitorul Dan Lungu, care participă, cu sprijinul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, la două evenimente.



Primul eveniment are loc joi, 5 septembrie 2013, începând cu ora 20:45, la biserica Santa Maria della Vittoria şi se înscrie în secţiunea „Vocabolario Europeo”, în cadrul căreia zece scriitori aleşi sunt invitaţi să prezinte publicului un cuvânt reprezentativ pentru opera şi cultura lor şi să-şi argumenteze opţiunea. Dan Lungu a propus cuvântul „umor”. Împreună cu scriitorul român, la eveniment participă scriitorul finlandez Tuomas Kyrö, care a optat pentru cuvântul „voce”. Întâlnirea este moderată de lingvistul Giuseppe Antonelli.

Al doilea eveniment se desfăşoară vineri, 6 septembrie 2013, începând cu ora 19:15, la Palazzo di San Sebastiano. Dan Lungu participă alături de scriitorul italian Diego De Silva la un dialog moderat de criticul literar Simonetta Bitasi, o discuţie în jurul operelor celor doi scriitori, ale cărei cuvinte cheie sunt „ironia” şi „iubirea”.

La evenimente va participa şi traducătoarea Ileana M. Pop, unul dintre cei mai activi traducători de literatură română în limba italiană.

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia este partener al Festivalului de literatură de la Mantova începând cu ediţia din 2010. De-a lungul timpului, din România au participat Mircea Cărtărescu, Norman Manea, Radu Mihăileanu, Horia-Roman Patapievici, Ştefania Mihalache, Lucian Dan Teodorovici, Varujan Vosganian, Gabriela Adameşteanu.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook