3 iulie 2019

Ofelia Prodan la a XVI-a ediţiea Festivalului Literar al Sardiniei dela Gavoi

Sâmbătă, 6 iulie 2019, începând cu ora 17:30, în Piaţa Mesu Bidda din zona centrală a oraşului Gavoi, poeta Ofelia Prodan şi traducătorul Mauro Barindi participă, în cadrul programului Festivalului Literar al Sardiniei, la o discuţie cu scriitorul şi jurnalistul italian Stefano Sgambati. Evenimentul este moderat de jurnalistul şi bloggerul Ignazio Caruso. Discuţia se axează pe cele mai recente publicaţii ale autorilor invitaţi: „Elegie allucinogene” (Forme Libere, Trento, 2019) de Ofelia Prodan, respectiv „La bambina ovunque” (Mondadori, Milano, 2018) a lui Stefano Sgambati.Colaborarea fructuoasă dintre Asociaţia Culturală „L’Isola delle Storie” şi Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, devenită deja una tradiţională, contribuie la promovarea scriitorilor români în spaţiul italian şi la includerea acestora în circuitele literare internaţionale. Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului Literar al Sardiniei de la Gavoi marchează şi a opta prezenţă a unui scriitor român la manifestările culturale organizate în cadrul acestui dinamic festival internaţional.

Începând din 2004, Festivalul Literar al Sardiniei s-a afirmat ca una dintre cele mai importante manifestări de acest gen din Italia. Promotorul acestuia este Asociaţia Culturală «L’Isola delle Storie», cu sprijinul Regiunii Autonome a Sardiniei şi al Primăriei din Gavoi, în colaborare cu numeroase instituţii locale şi în parteneriat permanent cu o serie de institute culturale străine active în Italia: Goethe Institut, Institutul Polonez din Roma, Forumul Austriac de Cultură din Roma şi, din 2011, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook