31 martie 2011

Avocatul din limuzină

Devenit celebru deopotrivă pentru rolurile comice („Surfer, Dude”, „Failure to Launch”, „Ghosts of Girlfriends Past”), cât şi pentru interpretările dramatice („Amistad”, „A Time to Kill”), Matthew McConaughey revine pe marile ecrane cu cel mai recent proiect al său, „Avocatul din limuzină” („The Lincoln Lawyer”). Filmul are premieră în România din 1 aprilie 2011 în cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucuresti şi Oradea), CinemaPRO, Movieplex, Odeon Cineplex (Cluj), The Light Cinema, Cityplex (Constanţa) şi în reţeaua Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Arad, Baia Mare, Timişoara, Bacău, Iaşi, Piteşti).



Dorinţa lui Matthew de a interpreta un nou rol de avocat nu a fost o surpriză pentru nimeni, actorul recunoscându-şi atracţia pentru această meserie: „Mi-am dorit să fac dreptul de când eram copil. Până în primul an de liceu am fost sigur că voi urma cursurile Universităţii de Drept din Texas. Un pic mai târziu am înţeles că asta ar însemna încă cel puţin 5 ani de şcoală, iar eu îmi doream totuşi să profit la maxim de viaţă şi să acumulez cât mai multă experienţă.”

Bazat pe romanul omonim al renumitului Michael Connelly, filmul urmăreşte povestea lui Mickey Haller (interpretat de Matthew McConaughey), un avocat oarecare din L.A., care, mereu pe drumuri, foloseşte bancheta din spate a unei limuzine Lincoln drept birou. Cu maşina se plimbă între tribunalele din oraş şi infractorii mărunţi pe care îi apară: farsori, şoferi prinşi beţi, motociclişti certaţi cu legea sau traficanţi de droguri. Pentru el legea nu mai este de mult timp o unealtă a binelui, ci mai degrabă un exerciţiu de speculare şi manipulare a circumstanţelor pentru a obţine rezultatele dorite de clienţi.

Pe parcursul întregii cariere, Haller s-a temut că a devenit incapabil să recunoască un om inocent, dar ultimul său caz îl face să simtă gustul groaznic al vinovăţiei, al răului nativ, pur şi diabolic. Louis Roulet, cel mai recent client, este arestat pentru vătămarea unei femei pe care a cunoscut-o într-un bar. Provenit dintr-o familie înstărită, playboy-ul este protejat şi susţinut de mama sa, care vrea cu orice preţ să îl scoată basma curată. Pe măsură ce desluşesc cazul, Haller şi detectivul Raul Levin scot la lumină o latură sinistră a personalităţii lui Roulet şi nenumărate dovezi ale trecutului său întunecat. Deşi tânărul este cel mai bănos client pe care l-a avut vreodată, Haller începe să fie îngrozit de dimensiunile ororii şi, cu preţul propriei vieţi, se zbate să facă dreptate în această poveste.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook