9 noiembrie 2010

Soul Surfer va fi pe val în 2011

Dennis Quaid, Helen Hunt, AnnaSophia Robb şi Carrie Underwood sunt cei care joacă în în filmul „Soul Surfer”, ecranizarea autobiografiei scrisă de Bethany Hamilton, prima colaborare fructuoasă dintre companiile producătoare de film Sony Pictures şi FilmDistrict, ce va apărea în 2011.



„Soul Surfer” este povestea adevărată a adolescentei Bethany Hamilton, o împătimită a surfingului american care, deşi îşi pierde braţul stâng în urma atacului unui rechin, depăşeşte curajoasă toate vicisitudinile vieţii, se reîntoarce în mai puţin de-o lună pe placa de surfing şi redevine campioană, inspirând astfel milioane de oameni din întreaga lume cu fermitatea şi credinţa ei neclintită în Dumnezeu.

Urmând să-şi facă apariţia pe marile ecrane americane începând din 15 aprilie 2011, acest film are o distribuţie valoroasă: Dennis Quaid, Helen Hunt, AnnaSophia Robb, şi Carrie Underwood. Din distribuţie mai fac parte Lorraine Nicholson, Kevin Sorbo şi Jeremy Sumpter.

Termenul „soul surfer” a fost inventat în anii ’70 pentru a descrie un surfer talentat, care face surfing doar pentru propria-i plăcere sau, chiar mai mult, ca experienţă spirituală.

În regia lui Sean McNamara, filmul se bazează pe memoriile publicate de Bethany Hamilton cu titlul „Soul Surfer: O poveste adevărată despre credinţă, familie şi lupta pentru reîntoarcerea pe placa de surfing.”

„Eu şi familia mea suntem onoraţi să fim subiectul unui astfel de film uimitor”, spune Bethany Hamilton. „Sper ca povestea mea să-i inspire în contiuare pe oamenii din întreaga lume în lupta pentru depăşirea provocărilor cu care ei se confruntă.”

„Lumea are nevoie de un erou chiar acum”, spune finanţatorul principal si producătorul executiv David Tice. „Când m-am întâlnit cu Bethany şi familia ei, m-am simţit obligat să împărtăşesc lumii întregi viaţa ei extraordinară, pe marele ecran.”

„Eu şi Steve Bersch am răspuns imediat la onestitatea poveştii lui Bethany şi a mesajului său universal despre curaj si perseverenţă”, mărturiseşte Peter Schlessel, directorul executiv al companiei FilmDistrict, care a iniţiat şi aprobat producţia cu Bersch pe când era la Sony, şi care s-a ocupat ulterior de demersurile dificile,din cadrul parteneriatului dintre Sony şi recenta companie FilmDistrict, pentru lansarea filmului.

„Soul Surfer întruchipează o poveste absolut uimitoare, minunat spusă de către realizatorii filmului, şi suntem încântaţi să deţinem şi noi un rol în prezentarea acestei poveşti publicului, în primăvara aceasta”, spune Bersch, preşedintele departamentului Sony Pictures Worldwide Acquisitions.

„Filmul acesta, cu distribuţia şi povestea sa de succes, este o adevărată plăcere pentru spectatori”, a declarat Bob Berney, preşedintele departamentului de Distribuţie Teatrală din cadrul companiei FilmDistrict. „Este filmul de familie perfect pentru vacanţa de primăvară.”

Soul Surfer, primul film care urmează să fie lansat în urma noului acord dintre FilmDistrict şi Sony Pictures, va fi distribuit prin intermediul companiei cinematografice TriStar Pictures, cu ajutorul unei ample şi totale campanii de marketing, administrate de FilmDistrict.

Articol de Anca Iancu (masterand MTTLC)

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook