17 septembrie 2008

Asasinul din Bangkok

Din 19 septembrie 2008, Nicolas Cage revine pe marile ecrane din România, într-un thriller de-a dreptul exploziv: „Asasinul din Bangkok” („Bangkok Dangerous”), un film autentic şi antrenant despre viaţa unui asasin plătit din Thailanda.


Filmul „Asasinul din Bangkok” este un remake al filmului cu acelaşi nume, a cărui regie este semnată tot de celebrii fraţi Pang. Filmul original, lansat în 1999 în limba thailandeză, este un thriller întunecat şi surprinzător despre un mercenar surdomut şi ucenicul lui. Criticile din diferite părţi ale lumii au fost pozitive, participând la o serie de festivaluri de film internaţionale, câştigând chiar International Critics Award (FIPRESCI) la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto în anul 2000.

În noua variantă, Nicholas Cage îl interpretează pe Joe, un asasin profesionist, fără scrupule, care se află în Bangkok pentru a executa patru duşmani ai unui boss mafiot pe nume Surat. El îl angajează pe Kong (Shahkrit Yamnarm), un escroc catalogat drept hoţ de buzunare, pentru diverse comisioane, cu intenţia de a-l omorî la sfârşitul misiunii, pentru a-şi şterge urmele. În mod ciudat, Joe, un adevărat lup singuratic, realizează că, treptat, devine mentorul tânărului şi, în acelaşi timp, se vede atras într-o relaţie amoroasă cu o vânzătoare locală. Pe măsură ce se lasă furat de frumuseţea toxică a Bangkokului, Joe începe să se îndoiască de existenţa sa izolată şi lasă garda jos… exact atunci când Surat decide că e timpul să i se dea explicaţii.

Nicholas Cage spune că a fost fascinat de contradicţiile şi de complexitatea personajului său. „Joe provine dintr-o familie aparţinând unui mediu militar, dar el e un ucigaş plătit, un mercenar. A fost înconjurat de probleme familiale toată viaţa lui. Aş spune că e rău, dacă ar fi să-l cataloghez, dar apoi încearcă să găsească o cale de a ieşi din toate astea”. Tot Nicolas Cage precizează: „Îşi depăşeşte violenţa, demonii, datorită fetei pe care o întâlneşte, Fon, şi sensibilităţii şi bunătăţii ei, dar şi datorită Thailandei, datorită Bangkokului însuşi. Devine din ce în ce mai dornic de linişte şi în acest moment personajul intră într-un conflict cu el însuşi, pentru că nu-i stă în fire, nu poate fi o fire liniştită, din cauza a ce i s-a întâmplat când era mic”.

„Asasinul din Bangkok” va avea premiera vineri, 19 septembrie, în cinematografele CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cityplex (Constanţa) şi Republica (Cluj).

Asasinul din Bangkok

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook