7 decembrie 2011

Visul lui Adalbert a primit Premiul Special al Juriului la Tallinn

Lungmetrajul „Visul lui Adalbert”, filmul de debut al regizorului Gabriel Achim, scris împreună cu scriitorul Cosmin Manolache (Best European Fiction 2010), a câştigat Premiul Special al Juriului la cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Internațional de Film “Black Nights” de la Tallinn (16-30 noiembrie 2011), în Estonia, într-o competiție puternică, în care s-au aflat, printre altele, și trei filme premiate anul acesta la Cannes: “The Artist” (regia Michel Hazanavicius), “Elena” (regia Andrei Zvyagintsev) și “We Need To Talk About Kevin” (regia Lynne Ramsay).

Regizorul Gabriel Achim


Din distribuție fac parte actorii: Gabriel Spahiu, Doru Ana, Ozana Oancea, Anca Androne, Alina Berzunțeanu, Mimi Brănescu și Paul Ipate.

Peter Zeitlinger, de aproape două decenii operatorul obișnuit al lui Werner Herzog, a precizat că juriul, din care a făcut parte și Sergei Loznitsa, a inventat acest premiu special pentru excelentul debut al regizorului român.

„Visul lui Adalbert” este cel de-al doilea succes al regizorului Gabriel Achim la Tallinn, după ce în 2009 a câștigat premiul pentru cel mai bun proiect din cadrul Baltic Event Co-production Market. La festival au fost prezenţi regizorul Gabriel Achim și producătorul delegat Daniel Burlac.

Filmul, remarcat entuziasmant de prestigioasa revistă americană de cinema The Hollywood Reporter, a mai participat la festivalurile internaționale de la Reykjavik, Salonic (în prezența emoționantă a unuia dintre protagoniștii finalei Ligii Campionilor din ’86, antrenorul actual al PAOK Salonik, domnul László Bölöni) și Malatya, și va fi prezentat publicului din New York la începutul acestei luni.

„Visul lui Adalbert” explorează într-un registru comic inedit modul în care festivismul comandat și absurd legat de ziua aniversară a Partidului Comunist Român intră in conflict cu spontanul și imprevizibilul entuziasm colectiv care a însoțit victoria Stelei în finala câștigată la Sevillia, pe 7 mai 1986.

„Visul lui Adalbert” este o producţie Green Film și 4 Proof Film, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al UniCredit Țiriac Bank, Loteriei Române, FC Steaua București, Primăriei Mizil, Digital Cube, Romaqua Group, MEC Romania, Media Tour și al Asociației Române de Film Independent (ARFI).

Proiectul a fost dezvoltat cu sprijinul: Connecting Cottbus, Cottbus IFF, 2008/ Ateliers d’Angers, 2009/ Crossroads, Thessaloniki IFF, 2009/ Baltic Event co‐production market, Tallinn IFF, 2009/ Works in progress, Karlovy Vary IFF, 2010/ Works in progress, Thessaloniki IFF, 2010.

„Visul lui Adalbert” va ajunge pe marile ecrane din România în primăvara lui 2012.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook