16 august 2016

Inimi cicatrizate

Lungmetrajul „Inimi cicatrizate”, regizat de Radu Jude, a câștigat Premiul special al juriului (Premio speciale della giuria) în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno, desfășurat în perioada 3-13 august 2016. Filmul a fost elogiat de critica de specialitate internațională și a fost primit cu aplauze furtunoase de publicul prezent la proiecții.

scarred hearts

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, „Inimi cicatrizate” este o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher. Din distribuție fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu. Scenariul și regia sunt semnate de Radu Jude, producător fiind Ada Solomon.

Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Studioului de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, Programului Media – Europa Creativă și Eurimages. Prezența delegației române la Locarno a fost susținută de Institutul Cultural Român și de Centrul Național al Cinematografiei.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook