30 septembrie 2020

„Toni & prietenii săi” are premiera mondială la Varşovia

Lungmetrajul „Toni & prietenii săi”, o producţie Numa Film în regia lui Ion Indolean, a premiera mondială în cadrul prestigiosului Festival de Film de la Varşovia, în secţiunea competiţională Free Spirit. Evenimentul, ajuns la cea de-a 36-a ediţie, are loc între 9-18 octombrie 2020, fiind cel mai important festival de film din Polonia şi totodată aflat în Categoria A conform clasificării FIAPF. Din distribuţie fac parte actorii Ilinca Hărnuţ, Cătălina Moga, Alexandru Ion, Emil Măndănac, Gabriel Sandu, Elena Ivanca, Patricia Brad. Imaginea este semnată de Horaţiu Curuţiu. Scenariul aparţine lui Ion Indolean şi Adrian Cârlugea, iar sunetul e semnat de Cezar Enache şi Sergiu Băcioiu.

Ion Indolean


„Toni & prietenii săi” explorează raporturile de forţe care se nasc în timpul realizării unui film şi urmăreşte părţile mai puţin văzute, deseori tensionate, aflate în spatele procesului de creaţie.

Filmul porneşte cu Rebeca (Ilinca Hărnuţ), Iulia (Cătălina Moga) și Florin (Emil Măndănac), documentarişti dornici să surprindă povestea lui Toni Oniga (Alexandru Ion), vedetă sau legendă de cartier? Nu ştim, aşa cum nici ei nu ştiu la început ce să aştepte de la Toni, acest exponent al categoriei cunoscută drept a „băieţilor deştepţi” care populează societatea românească şi nu numai.

Filmul este construit ca poveste în poveste, în ideea în care partea de „ficţiune” conţine o parte de „documentar”, filmată de actriţa Cătălina Moga, aflată la prima ei experienţă cu o cameră de filmat.

Adoptând acest experiment estetic, „Toni & prietenii săi” propune o discuţie despre limitele pe care un profesionist are sau nu voie să le treacă, despre deontologia profesiilor de documentarist/jurnalist, despre posibilităţile şi capcanele mediului audiovizual.

Aceste întrebări continuă preocupări mai vechi ale regizorului Ion Indolean, care în lungmetrajul său de debut, „Discordia”, – premiat la TIFF şi nominalizat la Premiile GOPO – propunea un studiu asupra mijloacelor de exprimare şi limitele temporale ale mediului cinematografic.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook