1 noiembrie 2021

Timișoara (re)citește

„Timișoara (re)citește” se numește proiectul lansat de UVT și STPT, care aduce poezia contemporană mai aproape de timișorenii care folosesc transportul public în comun.



Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Societatea de Transport Public Timișoara, au lansat acest proiect. Astfel, cei care urcă în tramvaiele, autobuzele, microbuzele și troleibuzele STPT pot citi versuri scrise de poeți bănățeni contemporani.

„Timișoara (re)citește” este deopotrivă o inițiativă de promovare a poeților timișoreni sau care au legătură cu Timișoara, de la Ion Monoran, un simbol pentru Revoluția din 1989, sau Șerban Foarță, de numele căruia se leagă versurile celui mai apreciat album al trupei Phoenix, până la scriitori consacrați precum Moni Stănilă, Robert Șerban, Tudor Crețu, dar și tineri poeți precum Nicoleta Papp sau Alex Higyed.

În total s-au instalat aproximativ 1.000 de afișe în peste 100 de mijloace de transport în comun, lista versurilor urmând să fie actualizată în timp.

Rectorul Universității de Vest, Marilen Gabriel Pirtea, a precizat:

„Timișoara (re)citește” este încă o inițiativă marca UVT care dovedește că universitatea noastră iese în agora și creează contexte în care să aducă arta și cultura cât mai aproape de tineri ori de vârstnici, de toți cei care care circulă prin Timișoara în fiecare zi, în acest caz cu mijloacele de transport în comun. Chiar și în această perioadă, când pandemia ne împiedică să organizăm evenimente așa cum ne-am dori, găsim idei ca să aducem cultura aproape de timișoreni.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook