13 august 2021

Art Safari urcă în autobuz

Art Safari are loc în perioada 16-26 septembrie 2021, iar, în premieră, acesta se derulează în două sedii: Palatul Dacia-România și Arcub Gabroveni. Tot la capitolul noutăți, din această toamnă, Art Safari introduce tururile digitale, vizite cu ghid care se desfășoară live și vizite virtuale, acces pe care doritorii le pot accesa oricând le permite programul. Art Safari urcă și în autobuzele STB și călătorește prin tot Bucureștiul până la final de septembrie 2021. „Arta călătorește” în București grație ineditului parteneriat cultural dintre Art Safari și Societatea de Transport București.

10 linii de autobuze care străbat capitala de la nord la sud și de la est la vest sunt colantate cu reproduceri ale câtorva dintre cele mai importante opere din cadrul expoziției Art Safari 2021. Cele 10 linii de autobuz care găzduiesc noul Muzeu în Mișcare sunt: 335, 135, 331, 783, 138, 282, 104, 182, 330, 136.

„Arta călătorește” este o inițiativă unică în peisajul cultural bucureștean. Ea vine să se alăture muzeelor de la metrou și celui din aeroportul Aeroportul Internațional Henri Coandă, Art Safari Airport Museum.

Ioana Ciocan, inițiatorul Art Safari, spune:

De azi, vă invităm să vă lasați mașinile acasă și să va bucurați de o călătorie cu autobuzul. Aveți ocazia să admirați reproducerile excepționale de Mutzner, Piliuță și Irina Dragomir de pe mijloacele de transport în comun ale STB și să va bucurați de artă. „Arta călătorește” își dorește să promoveze arta românească de patrimoniu și contemporană. „Arta călătorește” aduce arta vizuală mai aprope de inimile oamenilor și, cu ajutorul STB, le deschide apetitul călătorilor pentru a vedea mai multe în septembrie, la Art Safari.

Adrian Criț, directorul STB, completează:

Ne dorim prin acest parteneriat să oferim călătorilor bucureșteni un transport public modern și atractiv. De astăzi, STB va găzdui un nou Muzeu în Mișcare. Astfel, toți cei care utilizează autobuzele dedicate acestui proiect, vor putea admira, timp de 10 zile, reproduceri ale unor tablouri celebre. Ne bucurăm că putem transforma și înfrumuseța, prin artă, experiențele de călătorie ale celor care aleg să folosească serviciile STB.

Parteneriatul cultural dintre Art Safari și STB nu se oprește aici. „Arta călătorește” introduce totodată publicul către o expoziție inedita găzduită de Art Safari, care este dedicată istoriei transportului public terestru bucureștean, istorie care prin imagini de arhivă va povesti cât de mult s-a schimbat acesta dar și cât de benefic este pentru oraș și pentru calitatea aerului folosirea tranportului în comun.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook