13 septembrie 2021

Cartele de colecție

Luni, 13 septembrie 2021, cu 3 zile înainte de deschiderea marelui eveniment cultural al toamnei, cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București, Art Safari și Metrorex lanseză proiectul cultural „Cartele de colecție”, prima colecție de artă pe cartele de metrou. Noua inițiativă culturală vine în completarea colaborării dintre Metrorex și Art Safari, demarată în data de 1 iunie 2021, când s-a inaugurat Muzeul din Metrou, „Arta cucerește Bucureștiul!”.Prin lansarea noului proiect cultural, Art Safari și Metrorex invită călătorii să devină colecționari de artă în miniatură și să câștige premii culturale.

„Cartelele de colecție” pot fi achiziționate din 13 septembrie 2021 și au în portofoliu o serie de reproduceri de artă în miniatură, structurate pe 6 capitole: Samuel Mutzner, Constantin Piliuță, Pictorițe din România, Capodopere și Petrașcu. Pe lângă aceste 6 serii există și o serie specială, denumită București.

Cele 6 colecții de cartele de metrou conțin câte 10 cartele numerotate de la 1 la 10, imprimate cu opere de artă diferite. Seria specială este unica serie cu doar 4 opere de artă. Campania vizează exclusiv cartelele de două călătorii, tirajul seriilor fiind diferit și limitat.

În plus, fiecare serie de 10 cartele colecționată poate aduce călătorilor o vizită gratuită la evenimentul cultural al toamnei, expoziția Art Safari (16-26 septembrie 2021). Mai multe informații pot fi accesate pe pagina campaniei.

Noul parteneriat cultural dintre Art Safari și Metrorex are ca obiectiv atât promovarea artei în spații cotidiene, cât și semnalizarea marelui eveniment cultural al toamnei, expoziția Art Safari, care are loc în perioada 16-26 septembrie 2021.

Ioana Ciocan, director Art Safari, punctează:

Prin intermediul Muzeului din Metrou și acum, prin „Cartele de colecție”, ne dorim să facilităm accesul oamenilor către opere de referință ale artei românești și să îi atragem către cultură.

Ștefan Paraschiv, director general Metrorex, declară:

Prin demararea acestor proiecte culturale dorim să promovăm cultura în spatțile subterane, în trenurile de metrou dar și pe cartelele de acces. Astfel, călătorii noștri vor avea parte de călătorii inedite, care să îi ajute să se detașeze, chiar și pentru câteva clipe, de preocuparile lor cotidiene. În plus, călătoria cu metroul contribuie la protejarea mediului înconjurător și la reducerea poluării.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook