11 septembrie 2017

Vizitarea spațiilor istorice din fostul Palat Regal

Cu ocazia zilelor europene ale patrimoniului, eveniment marcat în luna septembrie în 50 de țări din Europa, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) deschide spre vizitare aripa centrală a fostului Palat Regal. Sala Tronului, Sufrageria Regală și Scara Voievozilor din fostul Palat Regal, cu o puternică încărcătură istorică, simbolică și emoțională, reprezentând „centrul de comandă” al monarhiei în timpul domniilor regilor Carol al II-lea și Mihai I, pot fi vizitate și în zilele de marți 12, 19, 26 septembrie 2017, în intervalul 11:00-19:00.În perioada interbelică, dar și după cel de-al Doilea Război Mondial, aceste spații erau folosite pentru recepții oficiale la care erau invitați înalți demnitari din țară și din străinătate. Picturile și basoreliefurile concepute special pentru decorarea lor contribuie vizual la conturarea unei identități naționale transmisă vizitatorilor peste generații. Celor două picturi monumentale care împodobesc tavanul Scării Voievozilor și al Sălii Tronului, opera lui Arthur Verona și respectiv a Ceciliei Cuțescu-Storck, li se adaugă lucrări de Nicolae Tonitza, Iosif Iser, Rudolf-Schweitzer-Cumpăna, Ștefan Popescu, Ion Theodorescu-Sion, pentru a-i numi doar pe cei mai cunoscuți dintre artiștii români care au contribuit la decorarea palatului regal.

Programul de vizitare este în zilele de marți 12, 19, 26 septembrie 2017, între 11:00 – 19:00 (vizitatori individuali) şi sâmbătă 16 și duminică 17 septembrie 2017 tururi ghidate la 11:30, 14:00 şi 16:30, iar tariful este: individual (fără ghid) – 10 lei (reduceri: 5 lei pensionari; 2,5 lei elevi; gratis preșcolari).

La cerere, pe 19 și 26 septembrie 2017 se pot organiza vizite ghidate pentru grupuri de minum 15 persoane, prin programare cu 10 zile înainte, la adresa de email: programări@art.museum.ro.

Tariful pentru vizite ghidate în limba română – 20 lei (reduceri 10 lei pensionari; 5 lei elevi; gratis preșcolari), iar în limba engleză – 20 lei + 250 lei taxă de ghidaj. Durata unui tur ghidat este de aproximativ o oră.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook