30 noiembrie 2010

Conferinţele Enrique Lynch în România

Institutul Cervantes din Bucureşti, cu sprijinul Ministerului Culturii din Spania şi în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Universitatea de Vest din Timişoara, organizează Conferinţele Enrique Lynch în România, în perioada 2-3 decembrie 2010.

Filozoful spaniol Enrique Lynch va dialoga despre fundamentele filozofice ale Europei cu importanţi eseişti români: Victor Neumann, la Timişoara, şi Horia-Roman Patapievici, la Bucureşti. Întâlnirile au loc în cadrul ciclului de conferinţe intitulat „Gândind la Europa”.

La Timişoara, dezbaterea dintre Enrique Lynch şi Victor Neumann are loc joi, 2 decembrie, de la ora 17:00, la Universitatea de Vest – Amfiteatrul A12 (Str. Vasile Pârvan nr. 6), iar la Bucureşti dialogul cu Horia-Roman Patapievici va fi găzduit de Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) vineri, 3 decembrie, de la ora 18:00.

Enrique Lynch s-a născut la Buenos Aires şi trăieşte la Barcelona din 1976. A studiat Filozofia la Universitatea din Buenos Aires şi a obţinut titlul de doctor la Universitatea din Barcelona. Şi-a urmat studiile postdoctorale la Universitatea Paris I, Pantheon-Sorbonne, iar în prezent este profesor de Estetică la Facultatea de Filozofie a Universităţii din Barcelona. A susţinut cursuri şi conferinţe la numeroase universităţi şi institute de cercetare din Spania, Europa şi America de Sud.

A tradus peste 20 de cărţi de filozofie contemporană şi a coordonat colecţii de eseistică şi filozofie publicate de edituri precum Gedisa, Destino şi Muchnik. Este autorul volumelor „Hobbes” (1987), „Lecţia Sheherezadei: Filozofie şi naraţiune” (1987, 1995), „Iscoditorul: Încercări despre filozofie şi literatură” (1990), „Dionisos culcat deasupra unui tigru: trecând prin Nietzsche şi teoria limbajului” (1993), „Proza şi circumstanţa” (1999) şi „Televiziunea: oglinda împărăţiei” (2000). Colaborează constant la importante cotidiene şi reviste din Spania şi America de Sud.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook