29 noiembrie 2010

Taylor Swift pleacă într-un turneu mondial în 2011

Taylor Swift a anunţat că va concerta în jurul lumii în 2011, pentru a-şi promova noul album, intitulat „Speak Now”, care a spulberat recordurile de vânzări, adică peste un milion de exemplare vândute în doar prima săptămână de la lansare. Tureul are programate 87 de spectacole, în 19 ţări de pe patru continente, în cadrul turneului „Taylor Swift Speak Now World Tour 2011”, care va începe pe 9 februarie în Singapore.În cadrul turneului „Fearless” din 2009/2010, desfăşurat în cinci ţări, timp de 15 luni, toate biletele, puse-n vânzare pentru arenele si stadioanele din cele 88 de oraşe în care s-au ţinut cele 107 spectacole, s-au epuizat rapid.

Taylor Swift va concerta mai întâi în Asia şi Europa în primul trimestru al anului 2011, urmând ca pe 27 mai, la Omaha să înceapă turneul prin America de Nord. Australia şi Noua Zeelandă sunt planificate pentru ultima parte a anului.

„Speak Now World Tour 2011” este unul dintre evenimentele muzicale cele mai aşteptate ale anului, întrucât spectacolele live cu Taylor Swift sunt renumite pentru mişcările scenice de-o incredibilă energie, decoruri şi elemente vizuale, toate conceptualizate chiar de artistă. Pe parcursul show-ului, Taylor interpretează la o varietate de instrumente şi-şi reînoieşte garderoba de mai multe ori. În cadrul fiecărui spectacol, Taylor va cânta hit după hit, inclusiv „Mine”, „Love Story”, „You Belong With Me”, „Our Song” şi „Fifteen”, aflate în topul clasamentului, de pe cele trei albume ale ei, editate de casa de discuri Big Machine Records.

„Fanii lui Swift nu se încred doar în compoziţiile ei inspirate şi prezenţa-i scenică deopotrivă graţioasă şi magnetizantă. Ei îşi spun speranţa în ea exact ca într-unul de-al lor”, au scris cei de la Los Angeles Times. „Şi ţinând cont de cât de mulţumiţi sunt fanii de prestaţia ei – iar reacţiile mulţimii de dimensiunile celor atinse de Beatles o dovedesc, ei îi vor rămâne fideli mult timp”.

The Arizona Republic a scris: „Swift tinde să devină un superstar. Spectacolul ei de două ore, la care toate biletele s-au epuizat rapid, de la arenă, a dovedit un nivel de creativitate – şi mai ales de sinceritate, – pe care atâtea alte reprezentaţii nu ajung să îl atingă nici măcar după zeci de ani. Avem de-a face cu un maestru nou al scenei muzicii pop care urcă vertiginos pe scară.”

„Sunt atât de emoţionată să merg iarăşi în turneu, în 2011!”, spune Taylor Swift. „Fearless Tour a fost atât de distractiv şi chiar mult mai de neimaginat decât mi I-am închipuit eu vreodată, şi abia aştept să mă întorc şi să cânt noile mele piese de pe Speak Now! Fanii au fost atât de grozavi, încât sunt încântată să mă reîntorc printre ei şi să mă întâlnesc cu cât mai mulţi, în 2011, în noile oraşe ale lumii!”

Programul anunţat al turneului este următorul:

9 februarie – Singapore
11 februarie – Seul, Coreea de Sud
13 februarie – Osaka, Japonia
16 & 17 februarie – Tokyo, Japonia
19 februarie – Manila, Filipine
21 februarie – Hong Kong
6 martie – Bruxelles, Belgia
7 martie – Rotterdam, Olanda
9 martie – Oslo, Norvegia
12 martie – Oberhausen, Germania
15 martie – Milan, Italia
17 martie – Paris, Franţa
19 martie – Madrid, Spania
22 martie – Birmingham, Marea Britanie
25 martie – Belfast, Irlanda de Nord
27 martie – Dublin, Irlanda
29 martie – Manchester, Marea Britanie
30 martie – Londra, Marea Britanie
27 & 28 mai – Omaha, Nebraska
29 mai – Des Moines, Iowa
2 & 3 iunie – Ft. Lauderdale, Florida
4 iunie – Orlando, Florida
7 iunie – Columbus, Ohio
8 iunie – Milwaukee, Wisconsin
11 iunie – Detroit, Michigan
14 & 15 iunie – St. Paul, Minnesota
18 iunie – Pittsburgh, Pennsylvania
21 iunie – Buffalo, New York
22 iunie – Hartford, Connecticut
25 iunie – Foxborough, Massachusetts
30 iunie – Greensboro, Carolina de Nord
1 iulie – Knoxville, Tennessee
2 iulie – Louisville, Kentucky
8 iulie – Charlotte, Carolina de Nord
9 & 10 iulie – Atlanta, Georgia
14 iulie – Montreal, Quebec
15 & 16 iulie – Toronto, Ontario
19 & 20 iulie – New York, New York
28 iulie – Grand Rapids, Michigan
29 iulie – Indianapolis, Indiana
30 iulie – Cleveland, Ohio
2 & 3 august – Washington, DC
6 august – Philadelphia, Pennsylvania
9 & 10 august – Chicago, Illinois
13 august – Lexington, Kentucky
14 august – Saint Louis, Missouri
18 & 19 august – Edmonton, Alberta
23 & 24 august – Los Angeles, California
1 & 2 septembrie San Jose, California
3 septembrie – Sacramento, California
6 septembrie – Portland, Oregon
7 septembrie – Seattle, Washington
10 & 11 septembrie – Vancouver, British Columbia
16 & 17 septembrie – Nashville, Tennessee
21 septembrie – Tulsa, Oklahoma
24 septembrie – Kansas City, Missouri
27 septembrie – Denver, Colorado
28 septembrie – Salt Lake City, Utah
4 octombrie – Little Rock, Arkansas
5 octombrie – New Orleans, Louisiana
8 octombrie – Dallas, Texas

Taylor Swift este câştigătoarea a patru premii Grammy, artistul cu cele mai mari vânzări digitale din istoria muzicii, cu single-uri atât în topul clasamentelor radio de muzică pop, cât şi country şi cu cel mai bine vândut album în 2009, dintre toate genurile de muzică. Cu 1.046.718 de copii vândute în Statele Unite în prima săptămână de la lansare, luna trecută, albumul „Speak Now”, a atins cel mai mare total de vânzări înregistrat în doar o săptămână de SoundScan, începând din 2005. Odată cu lansarea albumului „Speak Now”, Taylor Swift a facut istorie pe Billboard Hot 100, spărgând recordul într-o singură săptămână cu 11 piese de pe acelaşi album. Taylor Swift, care-şi scrie toate melodiile, are acum vânzări record de peste 17 de milioane de albume şi 31 de milioane de cântece descărcărcate de pe internet.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.taylorswift.com.

Articol de Anca Iancu (masterand MTTLC)

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook