24 mai 2021

Sour

Cântăreața și compozitoarea Olivia Rodrigo lansează albumul de debut, „Sour”, material care include și piesele anterior lansate, și anume „Drivers License”, „Deja Vu” și „Good 4 U”.Prin „Good 4 U”, Rodrigo transmite un upbeat euforic și un vibe dinamic de pop-rock, acompaniat într-un mod brilliant de onestitatea brută a versurilor sale. Piesa, ce a fost co-produsă cu Alexander 23 și Dan Nigro, care este un colaborator frecvent al lui Rodrigo, demonstrează încă o data de ce Olivia este unul dintre cei mai promițători artiști din generația tânără care s-a lansat în 2021.

Videoclipul piesei „Good 4 U”, regizat de Petra Collins, aduce un omagiu cultului horror și filmelor de comedie thriller din anii ’90-2000.

Mult așteptatul album de debut al Oliviei Rodrigo, „Sour”, dezvăluie puterea imensă de exprimare a artistei și abilitatea acesteia de a relata și ilustra trăiri complexe în cântece pop de mare impact.

Alt-popul ei cuceritor, dar în același timp minimalistic, a captat publicul din toată lumea pe 8 ianuarie 2021, odată cu lansarea monumentală a single-ului ei de debut, „Drivers License”. Piesa a urcat imediat pe primul loc în Billboard Hot 100, unde și-a menținut poziția pentru 8 săptămâni consecutiv, devenind primul cântec care să înregistreze 1 miliard de stream-uri globale în 2021. De asemenea, aceasta este și prima piesă din 2021 care a obținut Discuri de aur, platină, dublă și triplă platină, fără să mai menționăm că a staționat pe prima poziție în Top 40 la radio, pentru cinci săptămâni consecutiv și a a avut cea mai rapidă urcare în top pentru o piesă de debut a unei artiste.

„Drivers License” a doborât și recordul Spotify pentru cele mai multe stream-uri într-o zi, a unei piese care nu era dedicată sărbătorilor (pe 12 ianuarie 2021) și a avut cel mai mare număr de stream-uri săptămânale ale unei piese de debut la nivel global din istoria platformei, depășind recordul anterior a lui Rodrigo pentru cele mai multe stream-uri într-o săptămână. Pe Amazon Music, „Drivers License” a strâns cele mai multe stream-uri într-o săptămână pentru o piesă de debut și a avut cele mai multe cereri vocale prin „Alexa” pentru un cântec de-a lungul unei zile, la nivel global.

Pe 1 aprilie 2021, Rodrigo a scris încă o dată istorie în domeniul muzical cu lansarea celei de-a doua piese, „Deja Vu”, devenind primul artist care și-a lansat primele două piese direct în Billboard Hot 100. Adunând laude de la critici, precum Pitchfork, Billboard, the Los Angeles Times, Stereogum, și mulți alții, piesa care a obținut deja Discul de aur, evidențiază vocea narativă, onestă și introspectivă a lui Rodrigo, precum și maniera ei sofisticată de compoziție.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook