24 mai 2021

Sour

Cântăreața și compozitoarea Olivia Rodrigo lansează albumul de debut, „Sour”, material care include și piesele anterior lansate, și anume „Drivers License”, „Deja Vu” și „Good 4 U”.Prin „Good 4 U”, Rodrigo transmite un upbeat euforic și un vibe dinamic de pop-rock, acompaniat într-un mod brilliant de onestitatea brută a versurilor sale. Piesa, ce a fost co-produsă cu Alexander 23 și Dan Nigro, care este un colaborator frecvent al lui Rodrigo, demonstrează încă o data de ce Olivia este unul dintre cei mai promițători artiști din generația tânără care s-a lansat în 2021.

Videoclipul piesei „Good 4 U”, regizat de Petra Collins, aduce un omagiu cultului horror și filmelor de comedie thriller din anii ’90-2000.

Mult așteptatul album de debut al Oliviei Rodrigo, „Sour”, dezvăluie puterea imensă de exprimare a artistei și abilitatea acesteia de a relata și ilustra trăiri complexe în cântece pop de mare impact.

Alt-popul ei cuceritor, dar în același timp minimalistic, a captat publicul din toată lumea pe 8 ianuarie 2021, odată cu lansarea monumentală a single-ului ei de debut, „Drivers License”. Piesa a urcat imediat pe primul loc în Billboard Hot 100, unde și-a menținut poziția pentru 8 săptămâni consecutiv, devenind primul cântec care să înregistreze 1 miliard de stream-uri globale în 2021. De asemenea, aceasta este și prima piesă din 2021 care a obținut Discuri de aur, platină, dublă și triplă platină, fără să mai menționăm că a staționat pe prima poziție în Top 40 la radio, pentru cinci săptămâni consecutiv și a a avut cea mai rapidă urcare în top pentru o piesă de debut a unei artiste.

„Drivers License” a doborât și recordul Spotify pentru cele mai multe stream-uri într-o zi, a unei piese care nu era dedicată sărbătorilor (pe 12 ianuarie 2021) și a avut cel mai mare număr de stream-uri săptămânale ale unei piese de debut la nivel global din istoria platformei, depășind recordul anterior a lui Rodrigo pentru cele mai multe stream-uri într-o săptămână. Pe Amazon Music, „Drivers License” a strâns cele mai multe stream-uri într-o săptămână pentru o piesă de debut și a avut cele mai multe cereri vocale prin „Alexa” pentru un cântec de-a lungul unei zile, la nivel global.

Pe 1 aprilie 2021, Rodrigo a scris încă o dată istorie în domeniul muzical cu lansarea celei de-a doua piese, „Deja Vu”, devenind primul artist care și-a lansat primele două piese direct în Billboard Hot 100. Adunând laude de la critici, precum Pitchfork, Billboard, the Los Angeles Times, Stereogum, și mulți alții, piesa care a obținut deja Discul de aur, evidențiază vocea narativă, onestă și introspectivă a lui Rodrigo, precum și maniera ei sofisticată de compoziție.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook