9 martie 2011

Scufiţa Roşie într-o nouă abordare

Scufiţa Roşie, o poveste care este deja veche de generaţii, primeşte o întorsătură nouă şi interesantă în „Red Riding Hood”, film ce este lansat în Statele Unite pe 11 martie 2011 de către cei de la Warner Bross şi Legendary Pictures. Dar această variaţie a unei vechi teme constituie un punct de plecare pentru o frumoasă poveste de dragoste plină de mister şi fantezie. Urmând un scenariu scris de David Leslie Johnson, povestea este plasată într-un sătuc medieval terorizat de un vârcolac, unde o tânără fată se îndrăgosteşte de un tăietor de lemne, spre nemulţumirea familiei sale care plănuieşte să o căsătorească cu un tânăr bogat.



Amanda Seyfried (cunoscută din „Mamma mia!” – 2008, „Scrisori către Julieta” – 2010) joacă rolul principal. Din distribuţie mai fac parte şi Gary Oldman („Calaverul negru” – 2008, seria „Harry Potter”), Billy Burke, Max Irons, Lukas Haas şi Julie Christie, câştigătoare a premiului Oscar la ediţia din 1966 la categoria Cea mai bună actriţă într-un rol principal. Thrillerul este regizat de Catherine Hardwicke, cea care a pus in scenă şi saga „Amurg”.

Valerie (interpretată de Amanda Seyfried) este curtată de doi bărbaţi: Peter (interpretat de Shiloh Fernandez), un orfan sărac, şi Henry (interpretat de Max Irons), un tânăr de familie bună. Hotărâţi să rămână împreună, Valerie şi Peter decid să fugă din sat, dar când sunt pe cale să îşi pună în aplicare planul, află că sora cea mare a lui Valerie a fost ucisă de vârcolacul care sălăşluieşte în pădurea din apropiere. De-a lungul anilor, sătenii au reuşit să împiedice fiara să-i omoare oferidu-i lunar ospeţe cu animale. Dar când acesta ia viaţa surorii lui Valerie, ea şi Peter se hotărăsc să omoare vârcolacul şi apelează la preotul Solomon (interpretat de Gary Oldman) pentru ajutor. Totuşi, preotul îi avertizează că cel care noaptea îi ucide pe cei dragi lor, ziua ia chip de om astfel încât poate fi chiar unul din locuitorii satului. Valerie descoperă însă că între ea şi fiară există o legătură specială, fapt care îi apropie şi face ca ea să devină una din suspecţi.

Având în vedere distribuţia filmului şi interesul pe care publicul l-a arătat faţă de saga „Amurg”, film regizat de aceeaşi Catherine Hardwicke se anunţă un real succes. Astfel, nu ne rămâne decât să aşteptăm cu nerăbtare această nouă versiune a unui legende care datează de aproximartiv 700 de ani.

Articol scris de Andreea Tănase, subtitrare trailer de Maria-Cezara Pantelimon

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Scufiţa Roşie într-o nouă abordare"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook