6 aprilie 2011

Scufiţa Roşie

Din 8 aprilie 2011, are loc premiera în România a filmului fantastic, plin de mister şi suspans, „Scufiţa Roşie” („Red Riding Hood„), ce poate fi vizionat în cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucureşti şi Oradea), CinemaPRO, The Light Cinema, Movieplex, Cityplex (Bucureşti), Odeon Cineplex (Cluj) şi reţeaua Cinema City (Sun Plaza, Cotroceni, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Iaşi, Piteşti, Timişoara).Unul dintre cele mai importante motive pentru care regizoarea Catherine Hardwicke a acceptat să regizeze „Scufiţa Roşie” a fost faptul că ea însăşi a fost fascinată de basm: „A fost povestea mea preferată în copilărie. Şi în momentul în care am citit scenariul lui David Leslie Johnson, mi-a plăcut foarte mult cum a adaptat el povestea şi a construit o nouă intrigă. Suspansul, personajele, ideea în sine, mi s-au părut extrem de interesante. Cu toţii avem o faţă ascunsă, pe care nu o vede nimeni niciodată şi pentru mine aceasta este teritoriul cel mai interesant de explorat”.

Valerie (interpretată de Amanda Seyfried) este o tânără frumoasă, îndrăgostită de un proscris, Peter (interpretat de Shiloh Fernandez), dar căreia părinţii i-au aranjat mariajul cu bogatul Henry (interpretat de Max Irons). Dispuşi să sacrifice totul pentru iubirea lor, Valerie şi Peter plănuiesc să fugă împreună, dar evadarea le este dată peste cap de o tragedie. Sora fetei este ucisă cu bestialitate de un vârcolac, o creatură care sălăşluieşte în pădurile din jurul satului lor şi cu care de mulţi ani sătenii au păstrat un pact fragil, sacrificându-i în fiecare lună un animal. Dar într-o noapte cu lună însângerată, vârcolacul rupe armistiţiul şi se încumetă sa ia o formă umană.

Însetaţi de răzbunare, sătenii cer ajutorul Părintelui Solomon (interpretat de Gary Oldman). Însă venirea lui are consecinţe nebănuite, căci îi avertizează că lupul ia forma umană în timpul zilei şi poate fi oricare dintre ei. Numărul morţilor creşte cu fiecare răsărit al lunii, iar Valerie descoperă că are o legătură specială cu bestia – una care îi atrage inexorabil unul spre celălalt, iar asta o transformă în suspect, dar şi în… momeală.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook