13 octombrie 2020

Retro Rock

Asociația Promusic Events organizează pe 25 octombrie 2020, la Arenele Romane din București, un eveniment cu totul special, unde, sub titulatura „Retro Rock”, urcă pe scenă peste 50 de artiști români din țară și străinătate.La începutul acestei pandemii de Covid-19, când artiștii liber profesioniști au avut mult de suferit, în lipsa concertelor sau a înregistrărilor, s-a născut un prim proiect intitulat „Rockul Carantinei” („vinovați” fiind: Doru Ionescu, Gabi Pipai Andrieș și Iulian Vrabete) ce a dat un sens activității lor de acasă, provocându-i într-o întreprindere creativă deosebită: muzică pentru muzică.

Piese de rezistență ale muzicii românești pop-rock din perioada anilor ’60-’80 au fost înregistrate audio-video de soliști și instrumentiști din generații diferite, din România și din diaspora, fiecare de acasă, în condiții de distanțare socială. Unele remake-uri au respectat orchestrația inițială, altele au primit noi interpretări.

Au putut fi astfel reauzite și repuse în circulație de melomani melodii care au făcut istorie, intrate într-un nemeritat con de umbră. Nu o dată, acolo unde a fost cazul, au fost folosite variantele de text inițiale, necenzurate.

Aproximativ 50 de soliști și instrumentiști, dar și cameramani, editori audio și video au participat la producția a 11 piese care s-au bucurat de mare succes pe Youtube și rețelele de socializare: Semnal M – „Mai avem multe de făcut”, Holograf – „Păsări de fum”, Post Scriptum – „Mireasma nopții”, Sideral Modal Quartet – „Ești a mea”, Progresiv TM & Roșu și Negru – „Zburătorul”, Domino – „Prefață”, FFN – „La ceasul cand stele încep să apună”, Rodion G.A. – „Stele și lumini”, Chromatic Grup – „Racul, broasca și știuca”, Catena – „Opatina/Dorința”, Olympic 64 – „Cântic de haiduc”.

Mihai Pocorschi (Holograf, Mihai Pocorschi & Formula 5, VH2) a propus ca acest proiect online să se transforme într-un proiect live prin realizarea unui concert în care să fie cântate aceste piese, proba de foc a oricărui proiect muzical.

Inițiatorii acestui proiect i-au lansat această provocare cunoscutului organizator Nelu Brîndușan/Promusic Events, care a acceptat cu plăcere organizarea acestui concert special, realizat sub titulatura „Retro Rock”.

„Retro Rock” este un eveniment complex deoarece pe lângă piesele anilor ’60-’80, sunt prezentate și alte surprize muzicale. Mai mult, în cadrul evenimentului sunt premiate personalități importante din zona culturală care de-a lungul anilor au susținut și promovat fenomenul muzical din România.

Evenimentul este un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii ce respectă toate restricțiile impuse de autorități pentru această perioadă.

Bilete, în număr limitat, sunt disponibile online.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook