27 august 2007

Raiul găinilor

Raiul găinilorDat fiind succesul de care se bucură, a apărut ediţia a II-a a romanului „Raiul găinilor” de Dan Lungu.

Este una dintre cele şapte cărţi cu care a debutat programul „Votează literatura tânără!”, un roman apreciat deopotrivă de criticii români, cât şi de cei străini. Cartea a fost tradusă în Franţa („Le paradis des poules” , Editions Jacqueline Chambon), în Austria („Das Huhnerparadies”, Residenz Verlag), iar în scurt timp, urmează să apară şi în Slovenia („Kokosji Raj”, Ed. Apokalipsa).

Andrei Terian a spus: „Raiul găinilor e un roman inteligent şi captivant, scris de un povestaş care ştie să transforme fără ostentaţie un subiect minor în sursă de interes pentru cititor. Într-o vreme când prozatorii sunt la mare căutare, reuşita lui Dan Lungu echivalează cu o performanţa.”

Publicaţia franceză de critică culturală „La Quinzaine litteraire” a scris: „Strada Salcâmilor devine, sub pana sa alertă şi incisivă, o crudă cutie de rezonanţă a istoriei şi a realităţii româneşti. În această lume simplă, unde realitatea nu ajunge decât amuţită şi deformată, visul este derizoriu, nimicul cotidian travestit în zvonuri. Iar râsul, ironia, ca întotdeauna, aici şi pretutindeni, exorcizează frustrările.”

Dan Lungu s-a născut în 1969. Până în prezent, a publicat volumele „Muchii” (versuri, 1996), „Chetă la flegmă” (proză scurtă, 1999), „Construcţia identităţii într-o societate totalitară. O cercetare sociologică asupra scriitorilor” (2003), „Proza cu amănuntul” (proză scurtă, 2003), „Nuntă la parter” (teatru, 2003), „Raiul găinilor – fals roman de zvonuri şi mistere” (Polirom, 2004), „Băieţi de gaşcă” (proză scurtă, Polirom, 2005) şi „Sunt o babă comunistă!” (roman, Polirom, 2007). Este tradus în italiană, germană, franceză, engleză, maghiară. A primit Premiul Societăţii Junimea pentru activitatea literară pe 1993, Premiul Editurii Nemira pentru proză scurtă (1997), Premiul USR, filiala Dobrogea, pentru debut în proză (1999), Premiul Goethe Zentrum pentru promovarea originalităţii, ca reprezentant al Club 8 (2001), Premiul USR, filiala Iaşi, pentru proză (2005).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook