18 septembrie 2015

Program dedicat dramaturgului Andras Visky la Stockholm

Institutul Cultural Român de la Stockholm organizează marţi, 22 septembrie 2015, un program dedicat dramaturgului şi poetului András Visky.

Programul de la sediul ICR Stockholm include o prezentare a activităţii profesionale a lui András Visky şi o discuţie între acesta şi Magnus Florin, scriitor şi dramaturg-şef al Teatrului Dramatic Regal din Stockholm. Pe parcursul serii, actorii Bjorn Granath şi Irene Lindh prezintă în suedeză unele fragmente din piesele şi poeziile lui András Visky, în traducerea lui Daniel Gustafsson-Pech.

András Visky este unul dintre cei mai activi dramaturgi din România, director artistic al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca și director al Bienalei Internaționale de Teatru „Interferențe”. Este profesor asociat la Universitatea din Cluj-Napoca la secţia de dramaturgie și scriere creativă și profesor-invitat la diferite universități din străinătate, printre care şi Yale School of Drama. Piesele sale au fost montate pe scene din întreaga lume, dintre care amintim Avignon, Bucureşti, Budapesta, Cluj-Napoca, Chicago, Londra, New York, Paris, de regizori precum Karin Coonrod, Christopher Markle, Dominique Serrand, Gábor Tompa, Robin Witt, Robert Woodruff şi David Zinder.

András Visky este de asemenea activ ca poet, eseist și cronicar pentru reviste de teatru din România și Ungaria. Este autorul a douăzeci de cărți și membru al Academiei Ungare Széchenyi de Artă și Literatură. Printre proiectele sale recente se numără dramatizarea romanului lui Imre Kertész „Fateless” la HERE Arts Center din New York.

Programul de la sediul ICR Stockholm este primul eveniment public al lui András Visky în Suedia, fragmente din opera dramaturgului fiind traduse în premieră, în suedeză, în acest context.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook