16 decembrie 2009

Herta Müller, sărbătorită de ICR Stockholm

În săptămâna Premiilor Nobel, Institutul Cultural Român de la Stockholm a avut onoarea de a primi vizita Hertei Müller. Scriitoarea a revenit la sediul institutului după un an de la ultima sa vizită aici, de data aceasta în calitate de laureat al Premiului Nobel. ICR Stockholm a sărbătorit-o pe Herta Müller prin organizarea unei instalaţii de artă şi a unui concert din repertoriul Mariei Tănase, în interpretarea cântăreţei Sanda Weigl. La eveniment au mai participat Ambasadorul României la Stockholm, Răduţa Matache, reprezentanţi ai Academiei Suedeze, ai Parlamentului Suedez şi ai Ministerului Culturii din Suedia, precum şi personalităţi din presa şi lumea literară suedeză.

Harry Merkle, Herta Müller şi Dan Shafran


Totodată, Institutul Cultural Român de la Stockholm s-a numărat printre organizatorii unui eveniment dedicat operei Hertei Müller pe scena naţională de teatru a Suediei, în Sala Mare a Teatrului Dramatic Regal din Stockholm. Cele 1 500 de bilete s-au epuizat încă din luna noiembrie, la doar câteva zile după ce au fost puse în vânzare. Programul a cuprins o discuţie cu Herta Müller, precum şi lectura unor pasaje din cărţile acesteia. Publicul a aplaudat-o îndelung pe laureata Premiului Nobel din acest an, care se bucură în Suedia de o deosebită popularitate.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Herta Müller, sărbătorită de ICR Stockholm"

 1. george spune:

  Ce să cred?
  E un mare succes!
  O nemţoaică talentată(Herta)
  salvează onoarea României,
  cucerind primul Premiu Nobel,
  indirect,
  pentru literatura noastră.

  Că doar n-o să-l primească
  ciocoiul cel nou de la Cetate,
  cu pălărie mare
  şi minte scurtă,
  absolventul de liceu
  Dinescu,
  marele profitor al revoluţiei de carton,
  „propritar” a 100 ha de vie,
  luate de la IAS,
  în vreme ce ţăranii autentici
  au primit praful de pe tobă…

  Bravo Herta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook