24 iunie 2021

Metallica lansează varianta remasterizată a albumului „The Metallica Blacklist”

Metallica marchează cea de-a 30-a aniversare a celui de-al cincilea album intitulat „The Metallica Blacklist” cu două lansări de referință: piesele „Nothing Else Matters” (varianta realizată de Miley Cyrus, alături de WATT, Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo, Chad Smith) și „Enter Sandman”, piesa interpretată de către Juanes.

Albumul este una dintre cele mai reușite înregistrări comerciale și apreciate de critici din toate timpurile. Lansarea din 1991 nu numai că a oferit trupei Metallica primul său album #1 în peste 10 țări, dar single-urile „Enter Sandman”, „The Unforgiven”, „Nothing” Else Matters”, „Wherever I May Roam” și „Sad But True” au cucerit topurile muzicale si au consolidat succesul albumului. Impactul și relevanța albumului continuă să crească: materialul rămâne cel mai bine vândut album din istoria Nielsen Soundscan, vânzând peste fiecare lansare din fiecare gen în ultimii 30 de ani.

Pentru a celebra cea de-a 30-a aniversare, albumul „The Metallica Blacklist”, certificat cu platină de 16 ori, premiat cu Grammy, este remasterizat pentru o calitate superioară a sunetului. Materialul este disponibil în mai multe configurații, inclusiv vinil dublu LP de 180 grame, CD standard și 3 CD ediție extinsă, digitală și ediție limitată Deluxe Box Set, dar și alte elemente.

Cu mult mai mult decât un simplu album tribut, „The Metallica Blacklist” sărbătorește influența durabilă a acestei etape muzicale cu unul dintre cele mai ambițioase proiecte concepute vreodată de catre echipa Metallica: 50 de artiști din genuri muzicale diferite, generații, culturi, continente diverse, fiecare contribuind la o interpretare unică a melodiei preferate de pe album.

„The Metallica Blacklist” oferă noi dimensiuni ale discului, a cărui atracție gravitațională a atras si mainstream-ul și oferă noi perspective asupra magnetismului universal și atemporal care l-a ținut acolo: influența zdrobitoare pe care au avut-o aceste 12 melodii asupra fanilor și muzicienilor.

Piesele de pe material întâlnesc 53 de compozitori, cântăreți, artiști country, artiști electronici și hip hop, care își împărtășesc dragostea față de aceste melodii, alături de artiști punk-rockeri, indie, rock, metal, și multe alte genuri. Profiturile obținute din vânzarea albumului sunt împărțite, în mod egal, între organizațiile caritabile și fundația „All Within My Hands”.

Albumul este un omagiu potrivit și nelimitat, care include trupe care au împărțit scene cu Metallica, alături de artiști mai tineri decât albumul original. Este un ansamblu de muzicieni cu adevărat uluitor, uneori mistificator, zeci dintre ei neavând nimic în comun în afară de pasiunea comună pentru muzică care i-a unit pentru acest album: 1 album. 12 melodii. 53 de artiști.

„The Metallica Blacklist” este disponibil digital pe 10 septembrie 2021, urmând formate fizice pe 1 octombrie 2021, inclusiv 4 CD-uri și o ediție limitată de 7 LP de vinil. Precomenzile primesc instant versiunea „Nothing Else Matters” a lui Miley Cyrus cu WATT, Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo și Chad Smith și versiunea lui Juanes pentru „Enter Sandman”.

Fundatia „All Within My Hands” a fost fondată de trupă în 2017, ca o modalitate pentru întreaga familie Metallica de a da înapoi comunităților care au susținut formația, sprijinind educația forței de muncă, lupta împotriva foametei și alte servicii locale critice.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook