14 septembrie 2018

La Petite Bouffe Cotroceni deschide „sufrageria culturală” lunară

Publicul este invitat în sufrageria tapetată cu cărți recent deschisă la demisolul La Petite Bouffe Cotroceni (Strada Doctor Louis Pasteur nr 38). Totul începe cu o atentă selecție de titluri românești și străine, pentru adulți și copii, animate de întâlniri cu personalități din lumea culturală, lecturi în avanpremieră, seri muzicale, un salon literar lunar în care sunt discutate aparițiile editoriale care au impresionat sau au pus pe gânduri, o cafenea filozofică, evenimente pentru copii și un pubquiz.În septembrie, jurnalistul cultural Mirela Nagâț discută cu Gabriel Liiceanu despre noua sa carte, în curs de publicare la Editura Humanitas. Laura Câlțea și Lidia Bodea deschid salonul literar cu „Femeia de hârtie” de Rabih Alameddine (Polirom). Bianca Mereuță vine la „Sâmbăta poveștilor pentru copii”, iar Mihai-Alexandru Ilioaia pregătește întrebări pentru un quiz de duminică.

Se întind mese pentru conversații între prieteni, evenimente culturale sau întâlniri de business într-un cadru informal și se așteptă noi și noi propuneri.

Programul evenimentelor lunii septembrie în „sufrageria culturală“

Miercuri, 19 septembrie 2018, ora 19:00 – „Miercurile din Cotroceni” cu Mirela Nagâț și invitații ei

Discuție în avanpremieră despre cartea „Ca să nu mor bou. Îndreptarul bunului muritor” de Gabriel Liiceanu, în curs de apariție la Editura Humanitas. Invitat: Gabriel Liiceanu.

Duminică, 23 septembrie 2018, ora 17:00 – „Pubquiz de duminică”

La Petite Bouffe invită publicul în nou-deschisa sufragerie pentru o după-amiază de cultură competitivă; ca să răspundă la întrebări din domenii cât mai diverse în cel mai nou pubquiz din București. Nu se descalță la intrare. Echipele pot fi formate din maximum patru persoane. Runde: 1. Literatură, 2. Imagini, 3. Muzică tomnatică, 4. Canada, 5. Flori, 6. Potluck. Quizmaster: Mihai-Alexandru Ilioaia.

Marți, 25 septembrie 2018, ora 18:30 – „Salonul literar al pisicului ghiftuit” cu Laura Câlțea

Laura Câlțea declară:

Am denumit aceste întâlniri „Salon literar” pentru că, pe lângă club de carte, ele vor mai prilejui și întâlnirea cu câte un cititor pasionat, invitat special, care să ne dezvăluie plăcerile intime ale lecturilor sale. Vă invit să pășiți în salonul nostru literar.

Carte propusă: „Femeia de hârtie” de Rabih Alameddine (Polirom)

Invitat: Lidia Bodea

Toate locurile pentru prima ediție au fost ocupate, dar publicul se poate înscrie la întâlnirea din 16 octombrie 2018 a „Salonul literar”, când se discută despre „Memoriile lui Hadrian” de Marguerite Yourcenar.

Sâmbătă, 29 septembrie 2018, ora 11:30 – „Sâmbăta poveștilor pentru copii”, atelier de povestit și desenat

„Între cer și mare” de frații Fan (Humanitas Junior)

Invitată: Bianca Mereuță, fondatoarea comunității „Ce le citim copiilor”

Vârsta recomandată: 5+

Din luna octombrie se adăugă în program o cafenea filozofică bilunară moderată de Dana Jalobeanu, cercetător și conferențiar la Facultatea de Filozofie, Universitatea din București, și director al Institute for Research in the Humanities – departament al Institutului de Cercetări al Universității din București (IRH-ICUB).

Întâlnirile se desfășoară sub forma unui debate cu teză și contra-teză, urmat de o discuție generală cu publicul.

Vineri, 26 octombrie 2018, ora 18:00 – „Cafeneaua filozofică de vineri seara” – Ediția 1: „Despre miracole”

Moderator: Dana Jalobeanu. Invitați: Grigore Vida și Cătălin Cioabă

O dezbatere care pornește de la următoarele texte: David Hume, „Despre minuni”, secțiunea X din „Cercetare asupra intelectului omenesc”, traducere de Mircea Flonta și Adrian-Paul Iliescu (Oradea, Ratio et Revelatio, 2014), pp. 171-191; C.S. Lewis, „Despre minuni”, traducere de Sorin Mărculescu (București, Humanitas, 2001, 2007); Tatiana Niculescu, „Ei mă consideră făcător de minuni. Viața lui Arsenie Boca” (București, Humanitas, 2018)

La evenimente pot lua parte maximum 20 de persoane, iar înscrierile se fac pe adresa info@lapetitebouffe.ro.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook