5 iulie 2017

Mesageri identitari

Institutul Cultural Român și Muzeul Național de Artă al României (MNAR), organizează joi, 6 iulie 2017, de la ora 19:30, evenimentul „Mesageri identitari”, care are loc în Sufrageria Regală a MNAR (Calea Victoriei nr. 49 – 53). Programul include o serie de prezentări pe această temă, susținute de specialiștii în arte vizuale: Dr. Anne Théry, specialist de la Muzeul Matisse, Prof. univ. dr. Doina Ișfănoni, prof. univ. dr Adina Nanu, președintele Institutului Cultural Român, doamna Liliana Țuroiu, domnul Călin Stegerean, directorul MNAR.



Pornind de la o selecție de tablouri aflate în patrimoniul muzeului, în care sunt reprezentate personaje care poartă costume tradiționale românești, MNAR oferă o serată dedicată simbolisticii veșmintelor naționale.

Deschiderea este urmată de un minirecital de lieduri folclorice interpretate de Ioana Ardelean — voce, acompaniată de profesorul Aurel Mustățea — pian.

La eveniment participă şi E.S. Ambasadorul Franței, doamna Michele Ramis, alături de numeroase personalități din lumea diplomatică și culturală, care sunt invitate să îmbrace piese din portul tradițional românesc sau din cel al țărilor de origine.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook