4 iulie 2017

Ceruri de purpură. Văluri liturgice cu tema Plângerii

Expoziţia „Ceruri de purpură. Văluri liturgice cu tema Plângerii” prezintă 20 de icoane, broderii şi piese de orfevrărie medievală decorate cu scene ce ilustrează diferite momente ale dramei christice. Publicul are acces pentru prima oară la întreaga colecţie de văluri liturgice cu tema Plângerii Domnului din patrimoniul Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR). Expunerea lor propune o serie de întrebări care urmăresc demontarea preconcepțiilor de austeritate ale artei medievale.



Publicul este așteptat să afle răspunsuri și informații inedite în cadrul unor tururi ghidate susținute de specialiștii în artă medievală ai MNAR în datele următoare:

  • miercuri, 5 iulie 2017, ora 11:00, în cadrul primei miercuri gratuite din lună;
  • sâmbătă, 22 iulie 2017, ora 18:00, în cadrul nocturnei muzeale.

Pentru familiile cu copii între 8-11 ani, educatorii muzeali ai MNAR pregătesc vizite interactive urmate de mici ateliere de creație, în care aceștia află poveștile obiectelor și explorează materiale și tehnici de lucru ale vechilor meșteri. Atelierele au loc pe 15 iulie 2017, de la ora 11:00 şi 22 iulie 2017, de la aceiaşi oră.

Participarea la turul ghidat este gratuită în limita locurilor disponibile, iar la ateliere se face în limita locurilor disponibile, prin rezervare la adresa de email: familii@art.museum.ro

Taxa de participare este de 15 lei/copil și 15 lei/adult.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook