23 februarie 2017

De-a Cele Mai Frumoase Cărţi pentru copii

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (Str. Londra nr. 39, sector 1) în colaborare cu Asociația pentru Performanță și Cultură găzduiește expoziția „De-a Cele Mai Frumoase Cărți pentru Copii”, între 23 februarie – 26 martie 2017, de miercuri până duminică, între intervalul 10:00-18:00 cu accesul gratuit. Expoziția prezintă o selecție de titluri înscrise în cadrul celor 5 ediții de până acum ale concursului național de design de carte „Cele Mai Frumoase Cărți din România”.În cadrul concursului, selecția este realizată de un juriu care analizează raportul dintre conţinut, formă și publicul-ţintă căruia i se adresează cartea, adecvarea designului la tema cărţii, intenţia concepţiei vizuale și realizarea, manifestarea lor în produsul finit. Sunt apreciate lucrările care au un grad crescut de originalitate și inovaţie în conceptul editorial, în abordarea designului de carte, precizia și acurateţea execuţiei tehnice, atât în realizarea machetei grafice, cât și în producţia cărții obiect.

Selecția de față include cărți pentru copii ale unor autori clasici (Ion Creangă, Petre Ispirescu etc.) sau contemporani (Florin Bican, Adina Rosseti etc.); pe lângă acestea se regăsesc și cărți ce le vor aminti adulților de propria copilărie sau tinerețe, repere ale decenilor trecute filtrate cu ironie și umor de sensibilitatea artiștilor autori (400 + Reclame fără capitalism, Ro-Archive, ABC 80 etc.).

Expoziția „De-a Cele Mai Frumoase Cărți pentru Copii” face parte din proiectul „Cele Mai Frumoase Cărți din România” itinerante în 2017, proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook