26 aprilie 2022

Cinemateca TIFF@MNAR

Festivalul Internațional de Film Transilvania în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României (MNAR) anunță deschiderea programului de filme „Cinemateca TIFF@MNAR”.



Cunoscută pentru concertele care au loc aici, Sala Auditorium a MNAR, cu peste 400 de locuri, devine din aprilie 2022 și locul de întâlnire al publicului cinefil pentru a urmări o suită de filme de artă, documentare și producții premiate la festivaluri internaționale.

Muzeul Național de Artă al României își extinde astfel oferta culturală în specificul său bazat pe arta construcției imaginii cu semnificație artistică, mai ales că în studiul de public realizat de MNAR în anul 2021, 87% dintre respondenți au indicat preferința pentru film în activitățile muzeului.

Programul se deschide pe 27 aprilie 2022, la ora 19:00, cu premiera de gală a documentarului „Spioni de ocazie” în regia semnată de Oana Bujgoi Giurgiu. Bazat pe fapte și mărturii reale, filmul recreează povestea unor acțiuni de spionaj neobișnuite, care au marcat definitiv desfășurarea celui de-al Doilea Război Mondial: recrutarea unor tineri sioniști din Palestina, trimiși înapoi în țările lor de origine din Europa de Est, inclusiv în România, pentru a obține informații despre germani.

Proiecția are loc în prezența echipei filmului, dar și a unor invitați precum Excelența Sa domnul David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, şi Excelența Sa domnul Radu Ioanid, Ambasadorul României în Israel.

Programul Cinematecii include titluri precum „Privește către cer”, regizat de georgianul Alexandre Koberidze și câștigător al Premiului FIPRESCI la Berlinale 2021, sau înduioșătorul „Mami” („Petite maman”), povestea despre copilărie și relația dintre mamă și fiică regizată de Céline Sciamma, nominalizat la premiile BAFTA în 2021.

Un alt film românesc din program este „Căutătorul de vânt”, debutul lui Mihai Sofronea câștigător al Premiului FIPRESCI la Festivalul de Film de la Sofia 2022. Proiecția are loc în prezența regizorului Mihai Sofronea, a actorului Dan Bordeianu și a altor membri ai echipei, care urmează să stea de vorbă cu spectatorii la final.

Proiecțiile de la Cinemateca TIFF continuă în fiecare săptămână, până pe 29 mai 2022, programul urmând a fi reluat în toamnă. În program sunt incluse întâlniri cu realizatori de film, dezbateri și mese rotunde cu critici de artă și de film.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook