7 septembrie 2022

Program special la MNAR – 10 septembrie 2022

Sâmbătă, 10 septembrie 2022, cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului, dar și de Ziua Națională a Cinematografiei, Muzeului National de Artă al României vă așteaptă cu un program special care cuprinde, pe lângă ghidaje și vizite gratuite, o avanpremieră a filmului Paradisul Naivilor.

Ediția de anul acesta a Zilelor Europene ale Patrimoniului are ca temă centrală „Împreună, în simbioză cu patrimoniul cultural”. Pentru a celebra acestă zi în care muzeele au ca demers comun invitarea publicului pentru o mai bună cunoaștere a patrimoniului, Muzeul Național de Artă al României oferă vizitatorilor sâmbătă, 10 septembrie, atât acces gratuit în Sala Tronului, Scara Voievozilor și Sufrageria Regală, cât și o serie de ghidaje gratuite în aceste spații istorice de la orele: 11:00, 14:00 și 16:30.

Cu ocazia Zilei Naționale a Cinematografiei, tot în data de 10 septembrie 2022, în Sala Auditorium a Muzeului National de Artă al României, de la ora 19:00, va avea loc proiecția în avanpremieră a filmului documentar Paradisul Naivilor de Copel Moscu.

Documentarul Paradisul Naivilor evidențiază povești de viață, despre provocări la plural şi un fel special de a le liniști, de a le îmblânzi, de a le face suportabile – calea artei şi a frumuseții. Vom descoperi universuri neașteptate care se deschid către pictura naivă, pictura de icoane, sculptură şi spiritualitate.
O demonstrație autentică, realizată cu virtuozitate de regizorul Copel Moscu, despre arta care deschide ochii asupra frumuseții, atât celor care o produc, cât și celor care o privesc. Personajele prezentate găsesc, prin practica artistică, atât vindecare, cât și o raportare mai înțeleaptă, mai blândă și pozitivă asupra vieții. Pe toți, arta i-a ajutat. În mod simetric, filmul ne ajută și pe noi, spectatorii, să înțelegem virtuțile terapeutice ale artei și să privim viața cu optimism. O reflecție profundă asupra felului în care arta poate schimba vieți.

Vă așteptăm la Muzeul Național de Artă al României pentru un eveniment special, proiecţia în avanpremieră a documentarului Paradisul Naivilor de Copel Moscu, un film în care arta cinematografică aduce un omagiu sensibil artelor frumoase. Intrarea este liberă.

***
Copel Moscu (n. 13 septembrie 1953, Piatra Neamț), este regizor de film și profesor universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică – București.
Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1978, a realizat peste 50 de filme de scurt și lungmetraj, în calitate de regizor și scenarist, pentru care a obținut peste 25 de premii naționale și internaționale. Este director al Festivalului Internațional de Film Cinepolitica, dar și al Festivalului Internațional de film Experimental (BIEFF) București.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook