Killer Elite: Înfruntarea
În regia lui Gary McKendry şi cu o distribuţie de zile mari formată din Jason Statham, Clive Owen, Robert De Niro, Yvonne Strahovski şi Dominic Purcell, thrillerul de actiune „Killer Elite: Înfruntarea” („Killer Elite”) va rula, începând de vineri, 7 octombrie 2011, la cinematografele bucureştene Hollywood Multiplex Bucureşti Mall, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex (Băneasa), la cinematografele din reţeaua Cinema City – Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Baia Mare, Bacău, Brăila, Arad, Timişoara, Piteşti şi Constanţa, precum şi la Odeon Cineplex Cluj-Napoca.
Mexic, 1979. Danny (interpretat de Jason Statham) şi mentorul său, Hunter (interpretat de Robert De Niro) sunt mercenari care îşi pândesc prada. Apare un convoi fomat din maşini de poliţie care escortează mai multe limuzine. Cu o eficienţă nemiloasă, Danny asasinează ţinta. Dar în aceeaşi maşină se află şi un băiat de 10 ani. Danny nu poate să curme viaţa băiatului, iar acest momentul de ezitare duce la împuşcarea sa. Hunter îi salvează viaţa, dar Danny realizează că nu mai poate continua în branşa asasinilor plătiţi.
Între timp, se pune la cale o intrigă politică ale cărei consecinţe vor fi mai îndelungate decât se putea bănui. Spionajul britanic a fost atras într-o alianţă secretă şi deloc ortodoxă cu şeicul Amr bin Issa, o căpetnie renegată din Oman, care mai are doar şase luni de trăit. În schimbul dreptului de exploatre a rezervelor de petrol, şeicul vrea răzbunare împotriva celor care i-au ucis fiii, sânge pentru sânge. Complicaţia? Toţi fiii şeicului fuseseră ucişi de SAS, în timpul războiului secret din Oman. Şeicul vrea o confesiune filmată a fiecăruia dintre agenţii responsabili, înainte de execuţie. O ultimă cerinţă: morţile trebuie să pară accidentale.
O machiavelică eminenţă cenuşie, numită Agentul, îl contactează pe Hunter, care lucrează singur acum, şi îi spune că, dacă acceptă contractul din Oman, va primi 6 milioane de dolari. Odată ce Hunter ajunge în Oman, realizează că ţinta sunt agenţii SAS şi încearcă să fugă, dar este prins şi ţinut prizonier în palatul şeicului. După evenimentele din Mexico, Danny caută să-şi regăsească liniştea, departe de umbrele din viaţa sa trecută. Această căutare îl aduce în Australia, unde o cunoaşte pe Anne (interpretată de Yvonne Strahovski), proprietara unei ferme vecine.
Noua viaţă a lui Danny se schimbă brusc, când Agentul îi trimite o fotografie a lui Hunter, captiv în palatul din Oman. Totul face parte din planul Agentului: numai ameninţându-l pe Hunter poate să-l atragă pe Danny, cel mai bun asasin din lume, înapoi în joc. Pentru a-i salva viaţa lui Hunter, Danny trebuie să accepte contractul şi să-i ucidă pe trei dintre cei mai buni agenţi SAS.
Revenit fără tragere de inimă în jocul morţii, Danny îşi reuneşte fosta echipă: Davies (interpretat de Dominic Purcell), un fost paraşutist pus pe farse, şi Meier (interpretat de Aden Young), un american genial, dar socio-inept.
Dar o misiune deja dificilă e complicată de faptul că toţi cei trei agenţi vizaţi de Danny sunt protejaţi de un grup din umbră, numit „the Feather Men”. Acest comitet de foşti agenţi SAS retraşi din activitate conduce o societate secretă care acţionează ca o forţă de justiţiari. Deveniţi acum puternici oameni de afaceri, politicieni şi avocaţi, ei acţionează în afara legii pentru a-şi proteja foştii colegi din SAS. Totuşi, ei preferă să-şi lase foştii colegi să plătească pentru ei.
Principalul agent al grupării The Feather Men este Spike, un fost agent SAS, în căutarea unui nou război. Retras din forţele speciale după ce şi-a pierdut un ochi din cauza unei explozii provocate de IRA, Spike şi-a adunat propria echipă de foşti agenţi SAS, cunoscuţi ca „The Locals”— dispuşi să-i excute orice ordin pentu a proteja SAS şi pentru a îndeplini misiunile date de comitetul The Feather Men.
Danny şi echipa sa, pe de o parte, şi Spike şi „The Locals”, pe de altă parte, sunt acum ca două rachete aflat pe un curs de coliziune, fiecare luptând în stilul propriu pentru ceea ce consideră că e just. Killer Elite devine povestea unui război secret, care face ravagii de la Londra la Oman şi din Paris în Australia.
Despre producţie
„Categoric e un film de acţiune, categoric e un film de suspans, dar personajele sunt inspirate de oameni care au existat în realitate şi ne interesează să explorăm faţeta umană a fiecărui personaj. Cred că asta a atras oameni ca Robert De Niro, Clive Owen şi Jason Statham în acest film,” spune regizorul Gary McKendry
Cel care se autointitula „cel mai mare explorator în viaţă”, Sir Ranulph Fiennes, aventuier şi scriitor britanic, a scris controversatul roman „The Feather Men” în 1991. Inspirat de evenimente la care Fiennes a fost martor în timpul carierei sale în armata britanică şi în forţele speciale, „The Feather Men” este o poveste palpitantă şi pasionantă a unui grup de foşti agenţi SAS care se înfruntă cu cei mai buni agenţi de spionaj, într-o misiune de asasinat, ce are la bază răzbunarea unui om.
Când un prieten i-a dat lui Gary McKendry un exemplar al cărţii lui Fiennes, „The Feather Men”, acesta nu bănuia că era începutul unei aventuri care avea să ajungă la final abia după şapte ani de muncă.
Dar totul a început cu cartea controversată, inspirată de fapte reale, a lui Fiennes.
Ranulph Fiennes s-a născut în 1944 şi a fost educat la Eton. Înainte de a se alătura forţlor speciale britanice, a fost membru al regimentului the Royal Scots Greys, devenind cel mai tânăr căpitan din armata britanică. În 1968 s-a alăturat armatei sultanului din Oman, iar în 1970 a primit Medalia pentru Curaj decernată de sultan. Din 1969, Fiennes a condus mai multe expediţii. Denumit de Cartea Recordurilor „cel mai mare explorator în viaţă”, el a adunat sume importante pentru mai multe organizaţii caritabile, iar în 1993, i-a fost decernat Ordinul Imperiului Britanic (OBE) pentru activităţi caritabile şi umanitare.
Cartea explorează în profunzime aspectele neplăcute ale unuia dintre cele mai murdare războaie minore purtate de Marea Britanie, precum şi repercusiunile asasinatelor şi scandalurilor politice provocate de acest război. Dar, în acelaşi timp, romanul prezintă o imagine detaliată a unei societăţi secrete, formate din foşti agenţi SAS, ajunşi în poziţii influente, al căror scop este să facă orice pentru a-i proteja pe foştii şi actualii membri ai forţelor speciale. Fiennes, care a fost membru SAS, a garantat pentru veridicitatea evenimentelor prezentate în carte, dar a pretins că societatea secretă Feather Men a acoperit asasinarea soldaţilor SAS, înscenând morţi accidentale. Deoarece toate detaliile implicării SAS în războiul din Oman sunt încă strict secrete, multe dintre faptele prezentate în carte sunt imposibil de verificat.
Fără să poată face distincţia între evenimente reale şi ficţiune, scenaristul australian Matt Sherring şi regizorul Gary McKendry au colaborat îndeaproape pentru a realiza un film bazat pe evenimente cunocute, dar dramatizat şi adaptat pentru marele ecran.
Gary McKendry remarcă: „Nu ştim care părţi sunt reale şi care nu, dar ştim că e o poveste formidabilă şi ne-am dorit să facem un film pe măsură.”
Stilul complex şi misterul care învăluie povestea spusă de Fiennes în cartea sa, i-au făcut pe scenarist şi pe regizor să regândească intriga pornind de la finalul aventurii.
Matt Sherring explică: „În carte, Fiennes nu-ţi spune ce se întâmplă cu Danny sau cu Spike la final. Unde s-au dus, ce au făcut… Nu există un final clar. Am simţit că nu puteam face un film în care să spunem „Păi nu ştim ce s-a ales de oamenii ăştia a căror poveste aţi urmărit-o vreme de două ore.”
Adaptarea unei intrigi atât de complicate pentru marele ecran a fost o altă provocare. Sherring spune: „Este o carte lungă şi întortocheată, a cărei acţiune se întinde pe 17 ani, aşa că a trebuit s-o condensăm mult.” McKendry adaugă că a trebuit să renunţe la un număr mare de personaje, la multe locuri, întâmplări, victime şi incidente. „A fost un proces de simplificare dublat de încercarea de menţine interesul pentru o intrigă complexă.”
Enter Omnilab Media este cea mai mare companie de film independentă din Australia şi Noua Zeelandă. După ce a produs o serie de filme de mare succes, compania lucra deja la noi filme pentru piaţa internţională, când le-a fost atrasă atenţia de „Killer Elite” graţie producătorilor Joni Sighvatsson şi Steve Chasman. Producătorii executivi de la Omnilab, Christopher Mapp şi Matthew Street au fost impresionaţi de pasiunea celor doi şi de abordarea ingenioasă a regizorului McKendry.
Omnilab colaborase anterior cu mare succes atât cu Chasman, cât şi cu Jason Statham, aşa că totul părea perfect pentru acest proiect încă de la bun început. Producătorul executiv Christopher Mapp spune: „Am avut un mare succes cu Jason Statham şi Steve Chasman când am lucrat la filmul The Bank Job, aşa că ne doream un alt film pe care să-l putem realiza împreună. Am fost încântaţi de viziunea şi pasiunea lui Gary pentru acest film, iar când Jason ne-a confirmat că acceptă rolul lui Danny, am început să căutăm cei mai buni actori pentru rolurile Spikes şi Hunter şi aşa i-am găsit pe Clive Owen şi pe Robert De Niro.”
După ce a obţinut drepturile de ecranizare, divizia producătoare a companiei Omnilab, Ambience Entertainment, i-a adus la bord pe producătorii australieni Michael Boughen şi Tony Winley.
Mare parte din distribuţie a fost completată de talentele locale: Dominic Purcell, Yvonne Strahovski, Ben Mendelsohn, Aden Young, actori deja cunoscuţi în Australia, dar au existat şi debutanţi precum Firass Dirani, interpretând roluri-cheie.
Despre personaje
Danny (interpretat de Jason Statham) este descris de regizorul Gary McKendry: „La începutul filmului, descoperim un personaj care a lăsat în urmă fosta sa viaţă. Dintr-un soldat şi un asasin plătit s-a transformat în fermier australian, încercând să-şi construiască o nouă viaţă. El încearcă să lase în urmă acea lume, dar nu cu mare succes. Nu-i e uşor să se adapteze, dar măcar încearcă şi speră să reuşească. Când e chemat să-l salveze pe Hunter, revine în lumea pe care credea că o lăsase în urmă.”
O temă care l-a atras pe McKendry de la bun început a fost existenţa unui fost soldat odată ce războiul nu mai e factorul definitoriu al vieţii sale. „Cu cât cercetam mai mult, cu atât ne dădeam seama că, pentru un soldat, războiul nu e ocupaţia sa, ci este esenţa sa.”
Scenaristul Matt Sherring ne spune şi el ce anume l-a atras la acest personaj. „Una dintre calităţile admirabile ale lui Danny este loialitatea sa extraordinară. Este dispus să-şi rişte viaţa şi orice şansă la fericire întorcându-se în acea lume pentru a-l salva pe cel care constituie familia sa. Trebuie să încheie această misiune, pentru că, din punctul lui de vedere, nu există altă opţiune.”
Unul dintre cele mai mari staruri de acţiune din lume, Jason Statham aduce acestui rol supremaţia sa absolută şi amprenta sa inconfundabilă. În plus, aşa cum spune producătorul executiv Steve Chasman „Pentru prima dată, acţiunea e la acelaşi nivel cu intriga, iar lucrul ăsta chiar dă rezultate.”
Pentru regizorul Gary McKendry nu a existat niciun alt actor mai potrivit pentru rol. „Jason a fost prima mea alegere. Când a acceptat rolul, am fost în culmea fericirii. Danny un personaj dificil, care face lucruri rele motivate de intenţii bune şi cred că Jason a înţeles imediat lucrul ăsta. E interesant că Danny nu are pe nimeni cu care să discute, nu are pe nimeni căruia să i se confeseze în tot acest film. Est prins între două lumi, şi nu poate fi onest în niciuna dintre ele. Aşa că Danny e, în esenţa sa, un om al secretelor. Întotdeauna mi-a plăcut modul în care Jason a interpretat scenele mute. Ăsta a fost unul dintre elementele mele preferate în The Transporter. M-au atras tăcerile, imobilitatea lui Jason, lucru care s-a dovedit a fi un element cheie pentru filmul acesta în care cred că a jucat superb. Cu fiecare mişcare, fiecare privire, fiecare gest îţi dă sentimentul că nu vrea să facă nimic din ceea ce face. Cred că numai Jason ar fi putut să transmită acest sentiment.”
Gary McKendry continuă: „La asta se adaugă cerinţele fizice ale rolului. Trebuia să sară de pe o clădire pe alta, să urce pe schele, să sară prin ferestre, să conducă impecabil, să ştie să folosească tot arsenalul, iar Danny fiind un membru al forţelor speciale trebuia să fie foarte natural. Apoi era partea dramatică, sentimentul de vină… E un rol foarte dificil, iar Jason şi l-a însuşit perfect. A strălucit în acest rol.”
Spike (interpretat de Clive Owen) este soldatul de elită care îl înfruntă pe Danny în jocul de-a şoarecele şi pisica, fost agent SAS. Spike e devotat misiunii date de organizaţia secretă Feather Men – de a proteja vieţile şi interesele foştilor agenţi SAS. Dar oamenii din organizaţie nu vor să-şi murdărească mâinile. În consecinţă, Spike este cel care face treburile compromiţătoare. Dar care e preţul pe crae e dispus să-l plătească şi ce e dispus să sacrifice?
Gary McKendry explică: „E un soldat care a luptat în SAS, care fost rănit când era probabil în cea mai bună formă a sa, şi-a pierdut un ochi şi a fost lăsat la vatră. Astfel de oameni sunt antrenaţi perfect, li se spune că sunt deosebiţi, li se spune că sunt extraordinar de importanţi. În fiecare zi li se aminteşte că nu sunt ca restul lumii. Apoi sunt scoşi din forţele speciale şi nu-şi mai găsesc locul nicăieri. Pentru el, singura opţiune viabilă e să lupte pentru organizaţia Feather Men şi, în mare parte, el e ţapul ispăşitor, pentru că e singurul care are contact cu oamenii de pe teren. Cred că Spike e dispus să accepte asta, pentru că e singurul gen de acţiune la care mai are acces.”
Ca şi Jason Statham, actorul nominalizat la Oscar, Clive Owen, apare pe ecran în acest film într-o postură complet nouă. Clive joacă rolul lui Spike, un personaj exploziv, alimentat de furie, dar extrordinar de realist. Gary McKendry îl admira de mult timp pe Clive Owen şi ştia că e necesar un actor de calibrul lui ca să interpreteze rolul aşa cum merita.
Iată ce spune McKendry: „De foarte mulţi ani sunt un admirator al lui Clive Owen, încă de la rolul din Croupier. Mi se pare extraordinar modul în care Clive joacă în scenele cu Jason. Scenele de luptă dintre cei doi sunt incredibile. Şi apoi e o scenă foarte calmă, pe un culoar, în care Jason îl înfruntă pe Clive. Este foarte statică, dar plină de tensiune, ca şi cum ai privi doi tigri într-o cuşcă.”
Clive spune că l-a atras consistenţa scenariului. „Mi-a plăcut scenariul. Mi s-a părut un film cu spioni neobişnuit şi original. Scenele de acţiune erau interesante, dar premisele erau neobişnuit de realiste. Oamenii ăştia din forţele speciale trăiau cu adevărat în lumea reală. Apoi am văzut scurt-metrajul lui Gary Everything In This Country Must şi am fost realmente impresionat.”
Hunter (interpretat de Robert De Niro) este asasin plătit şi prieten cu Danny, chiar un exemplu, o figură paternă pentru Danny. El se trezeşte prizonier în Oman şi are nevoie disperată de jutorul lui Danny. Gary McKendry explică motivul pentru care Hunter ajunge în captivitate: „Hunter e un tip care s-a îmbarcat într-o acţiune ce îl depăşeşte complet şi pe care nu oricum n-ar fi putut s-o ducă la bun sfârşit singur. Toţi visează să iasă din acest joc şi, în general, oamenii se agaţă disperaţi de fire de paie, acceptă misiuni imposibile. La fel şi el, a acceptat un contract care era prea mult pentru puterile sale şi apoi a încercat să se retragă. În această lume a asasinilor plătiţi există un od: dacă accepţi o misiune, o duci la bun sfârşit, altfel, următoarea ţintă vei fi chiar tu. Singurul mod prin care Hunter poate supravieţui este ca Danny să-şi îndeplinească misiunea. Este o înscenare destul de compexă.”
O legendă a marelui ecran, De Niro – deloc surprinzător – a dat consistenţă personajului Hunter, iar afinitatea dintre el şi Jason s-a dovedit definitorie pentru relaţia personajelor interpretate de ei. McKendry explică exact ce anume a însemnat asta pentru film: „A fost fantastic, minunat, grozav, a fost realmente interesat de personaj şi a contribuit mult la definirea lui. M-a obligat să explorez trecutul şi identitatea lui Hunter. A fost interesant să-i urmăresc pe Bob şi pe Jason, deoarece se completau perfect. A mers pentru că Bob juca un personaj destul de sinistru. Categoric, nu era vreun bunic amabil, dar simte remuşcări profunde pentru că, din vina lui, Danny e atras din nou în lumea asasinilor plătiţi. M-am gândit că e o interesantă versiune a relaţiei tată-fiu şi rezultatul a fost pe măsura aştepărilor.'”
Producătorul executiv Christopher Mapp este de acord cu motivele care au făut să merite distribuirea lui De Niro în rolul Hunter. „A fost o idee perfectă contractarea unui actor de calibrul lui Robert De Niro. Din fericire, l-am abordat la momentul perfect, s-a întâmplat să fie liber şi realmente pasionat de idee. Îmi amintesc când am discutat prima dată, la New York. A preluat personajul în stilul său inimitabil, l-a ridicat cu mult faţă de ceea ce ar fi putut fi. A ridicat ştacheta pentru personaje, pentru intrigă, pentru interacţiunea dintre personaje.”
Anne (interpretată de Yvonne Strahovski) se cunoaşte cu Danny din copilărie, dar când se reîntâlnesc întâmplător în Australia, cei doi se îndrăgostesc. Anne devine principalul motiv al lui Danny de a sta departe de fosta lui viaţă. Yvonne Strahovski vorbeşte despre personajul Anne: „E o fată de la ţară, călăreşte şi are un trecut nu tocmai perfect. Pe măsură ce relaţie dintre ei evoluează, Anne realizează că Danny nu e exact ceea ce pare a fi. Anne nu ştie cu ce se oupă Danny, dar nici nu-i pasă. Pentru ea, dragostea e ceea ce contează. Dar pe măsură ce ajung să se cunoască, ies la iveală anumite secrete. Danny dă telefoane bizare, primeşte telegrame ciudate, iar ea începe să pună lucrurile cap la cap.”
În rolul principal feminin în această aventură predominant masculină, australianca Yvonne Strahovski, cunoscută pentru rolul principal din comedia NBC „Chuck”, nu este ceea ce te-ai aştepta pentru acest rol şi se bucură de schimbarea de stil pe care i-o aduce personajul Anne. Producătorilor le plăcea mult serialul „Chuck”, dar abia după ce au văzut-o în comedia romantică australiană realizată de Peter Helliar I Love You, Too au realizat că este actriţa perfectă pentru Anne. „Directoarea de casting Leigh Pickford a găsit-o la Los Angeles. A dat o singură audiţie şi a primit rolul imediat,” spune Chasman. Boughen e de acord cu colegul său: „E fantastică. De la bun început a lucrat perfect cu Jason. S-au înţeles de la prima scenă.”
Audiţia a avut acelaşi efect asupra lui Gary McKendry „Yvonne a fost strălucită, magnifică! O văzusem în „Chuck”, dar nu ştiam că e australiancă. Credeam că e americancă. După ce am văzut caseta de la audiţie, mi-am spus că e incredibilă. Era filmată în timpul unei pauze de prânz, cred. Scenele ei cu Jason sunt minunate. Pur şi simplu i-am pus în faţa camerelor şi i-am lăsat să joace. Au şi improvizat un pic acolo, s-au distrat ceea ce a fost grozav la montaj, pentru că se simte afinitatea dintre ei.”
Davies (interpretat de Dominic Purcell) este secundul lui Danny. Dominic Purcell descrie în câteva cuvinte personajul lui Davies: Danny a dispărut pentru o vreme, apoi a revenit şi le-a cerut ajutorul într-o situaţie dificilă, în care nu putea conta decât pe prietenii de încredere. „Davies e bun prieten cu Danny, se înţeleg bine şi, în tinereţe, au făcut amândoi parte din forţele speciale. Între Davies şi Danny există o legătură strânsă, se înţeleg perfect, sunt pur şi simplu prieteni buni. Davis e foarte sociabil, îi place să bea şi ucide cu aceeaşi uşurinţă cu care zâmbeşte.
Cunocut pntru rolul său din „Prison Break”, care i-a adus un premiu AFI şi o nominalizare la Golden Globe, Dominic Purcell se metamorfozează pentru rolul din Killer Elite. „Dom a fost minunat. Şi-a însuşit perfect personajul. Cred că mulţi spectatori care îl cunosc din „Prison Break” îl vor recunoaşte cu dificultate în acest film. S-a îngrăşat, şi-a lăsat părul să crească, a mâncat gogoşi, a flirtat cu o mulţime de femei şi s-a distrat de minune. Dom a devenit Davies şi asta s-a văzut zi de zi pe platoul de filmare,” spune McKendry.
Meier (interpretat de Aden Young) este un alt membru al echipei lui Danny. Actorul australian Aden Young, cunoscut pentru incredibila diversitate a rolurilor sale, se transformă acum în sinistrul asasin Meier. Young spune despre personajul său, „Meier e genul de om cu care nu prea ai vrea să ai de-a face. E foarte dezechilibrat. Ritmul său interior e un pic sucit, iar simţul său moral e la fel de bizar. Este extraordinar de bine antrenat în domeniul computerelor şi e un expert în tehnologii de toate felurile, aşa că, pentru oricine are nevoie să ia urma cuiva, el este omul la care se poate apela cu încredere.”
„Meier nu are multe de spus în film. E foarte liniştit, foarte tăcut. E creierul operaţiunii, dar nu e nici pe departe conştiinţa ei. Meier este probabil singurul personaj care nu a fost niciodată soldat. El a ales să facă lucrul ăsta, aşa că, din punctul meu de vedere, Meier e adevăratul psihopat din acest film. Ce mi-a plăcut la Meier a fost umorul său crud şi bizara lui conexiune cu Davies.”
Despre distribuţie
Jason Statham (care îl interpretează pe Danny) a devenit celebru graţie filmului lui Guy Ritchie „Lock, Stock and Two Smoking Barrels”. Devenit unul dintre cei mai căutaţi actori pentru filmele de acţiune, Jason a apărut în filmul SF „Ghosts of Mars” şi în filmul lui Jet Li, „The One”, apoi a fost distribuit de regizorul francez Luc Besson în rolul principal din „The Transporter”. După acest film, el a jucat rolul lui Handsome Rob din filmul lansat în vara lui 2003 „The Italian Job”, film regizat de F. Gary Gray, apoi a acceptat rolul personajului dependent de adrenalină în filmul de acţiune „Crank”. Statham a reluat rolul lui Frank Martin în „Transporter 2”, şi a colaborat din nou cu Jet Li în „War”.
În 2008, Statham a jucat în filmul lui Roger Donaldson, „The Bank Job”, o peliculă mult admirată de critici, cu un scenariu inspirat de povestea adevărată a jafului unei bănci din Baker Street, din Londra, în 1971. Statham a mai jucat rolul principal în remake-ul filmului „Death Race”, înainte de a apărea în „The Transporter 3” şi în „Crank 2: High Voltage”. Apoi a apărut în filmul „13” şi a avut unul dintre rolurile principale, într-o distribuţie înţesată de staruri, în filmul de succes al verii lui 2010, „The Expendables”, film regizat de Sylvester Stallone. Recent a jucat în filmul „The Mechanic”, în thrillerul „Blitz” şi a dat glas personajului Tybalt din „Gnomeo & Juliet”.
Clive Owen (care îl interpretează pe Spike), nominalizat la Oscar şi câştigător al Globului de Aur, este admirat de publicul din Marea Britanie, SUA şi din restul lumii. Diversitatea rolurilor sale dovedeşte marea lui disponibilitate actoricească. După interpretarea sa captivantă în hitul realizat de Mike Hodges „Croupier”, criticii l-au comparat cu Bogart, Mitchum şi Connery. În 2005 a câştigat un Golden Globe şi a fost nominalizat la Oscar pentru rolul Larry din filmul lui Mike Nichols, „Closer”. În film jucau şi Julia Roberts, Jude Law şi Natalie Portman.
Clive, actor britanic, s-a făcut cunoscut în producţii de televiziune britanice şi americane. În 1991 a avut pimul său rol important în serialul de televiziune britanic „Chancer”. A câştigat apoi publicul american jucând alături de Catherine Zeta-Jones în telefilmul lui Jack Gold produs de CBS, „The Return of the Native”. Printre alte producţii britanice în care a jucat Clive Owen se numără serialul BBC „Second Sight”, producţia PBS „Mystery!”, filmul lui Andrew Grieve, „Lorna Doone”, filmul lui Andy Wilson, „An Evening with Gary Lineker”, „The Echo” de Diarmuid Lawrence şi „Split Second” în regia lui David Blair .
Clive a debutat pe marele ecran în filmul lui Beeban Kidron, „Vroom”, în 1988, în care restaurează o maşină americană clasică, pentru a porni la drum cu partenerul său, David Thewlis. În 1991, a jucat rolul unui frate care dă frâu liber pornirilor sale incestuoase în filmul lui Stephen Poliakoff, „Close My Eyes”. A continuat să joace personaje complexe, precum rolul homosexualului din Germania interbelică, în filmul lui Sean Mathias, „Bent”. În 2001 şi 2002 a jucat în comedia britanică regizată de Joel Hershman, „Greenfingers”, şi în filmul lui Robert Altman, „Gosford Park”.
Următoarele filme ale lui Clive au completat lista sa de roluri diverse şi strălucit interpretate. A jucat cu Angelina Jolie în drama romantică de război „Beyond Borders”; în thrillerul regizat de Mike Hodges, „I’ll Sleep When I Am Dead”; în drama de acţiune „King Arthur”; „Sin City”, alături de Bruce Willis, Benicio Del Toro, Rosario Dawson şi Jessica Alba; „Derailed” cu Jennifer Aniston; în thrillerul lui Spike Lee, „Inside Man”, cu Denzel Washington şi Jodie Foster; în filmul de acţiune regizat de Alfonso Cuaron, „Children of Men”, cu Julianne Moore şi Michael Caine; în „Shoot Em Up”, regizat de Michael Davis şi în „Elizabeth: The Golden Age” cu Cate Blanchett, unde a avut rolul personajului Sir Walter Raleigh. Recent Clive a jucat în filmul lui Tony Gilroy, „Duplicity”, cu Julia Roberts, „The International”, cu Naomi Watts, şi în drama regizată de Scott Hicks, „The Boys are Back”. Clive a încheiat recent filmările la pelicula lui Juan Carlos Fresnadillos, „Intruders”, şi a apărut alături de Catherine Keener şi Viola Davis în „Trust”, regizat de David Schwimmer.
Clive şi-a cucerit faima şi în teatru. Printre rolurile sale se numără Romeo la the Young Vic, rolul principal în „Design for Living”, pus în scenă de Sean Mathias, şi rolul principal în produţia originală „Closer”, pusă în scenă de Patrick Marber la Royal National Theatre în 1997. În toamna anului 2001, a jucat la Londra, în regia lui Lawrence Boswell în piesa „A Day in the Death of Joe Egg” de Peter Nichols.
Clive a apărut în rolul „şoferului” in seria filmelor scurte realizate de BMW, serie regizată de John Frankenheimer, Ang Lee, Wong Kar-wai, Guy Ritchie şi Alejandro Gonzalez Inarritu.
Robert De Niro (care îl interpretează pe Hunter) şi-a început prolifica sa carieră actoricească în 1969 în filmul lui Brian De Palma, „The Wedding Party”. Deja în 1973, De Niro câştigase de două ori premiul criticii newyorkeze pentru cel mai bun actor în rol secundar, o recunoaştere a interpretărilor sale din „Bang the Drum Slowly” şi „Mean Streets”, realizat de Martin Scorsese.
În 1974, De Niro a primit Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea rolului tânărului Vito Corleone în „The Godfather: Part II”. Al doilea Oscar al carierei, de data asta pentru rol principal, l-a câştigat graţie extraordinarei sale interpretări în rolul campionului la box Jake La Motta din filmul lui Scorsese, „Raging Bull” (1980).
De atunci De Niro a obţinut numeroase nominalizări la Oscar pentru rolurile sale din mult-admiratul film al lui Scorsese „Taxi Driver”, din filmul lui Michael Cimino, „The Deer Hunter”, unde a interpretat un veteran din Vietnam traumatizat; din filmul lui Penny Marshall, „Awakenings”, unde a jucat rolul unui pacient catatonic, readus la viaţă, precum şi pentru rolul din filmul lui Scorsese, remake după clasicul „Cape Fear”, din 1962, unde l-a jucat pe Max Cady, un fost condamnat însetat de răzbunare.
În 2009, De Niro a primit mult-râvnitul Kennedy Center Honor pentru distinsa sa carieră actoricească. A primit şi Hollywood Actor Award la Hollywood Film Festival precum şi Stanley Kubrick Award din partea BAFTA Brittania Awards. Pe lângă asta, AARP The Magazine l-a ales pe De Niro drept câştigător al Movies for Grownups Lifetime Achievement Award din 2010.
Proiectele viitoare ale lui De Niro includ drama psihologică „Stone” şi comedia „Little Fockers”, al treilea film produs de Tribeca Productions, din seria de succes iniţiată cu „Meet the Parents”.
Formidabila filmografie a lui De Niro include interpretări în filmul lui Elia Kazan, „The Last Tycoon”; în filmul lui Bernardo Bertolucci, „1900”; în „Once Upon a Time in America”, regizat de Sergio Leone, în filmele lui Martin Scorsese, „King of Comedy”, „New York, New York”, „Goodfellas” şi „Casino”; în filmul lui Terry Gilliam, „Brazil”; în „The Mission”, regizat de Roland Joffe; în filmul lui Brian De Palma, „The Untouchables”; în „Angel Heart” al lui Alan Parker; „Midnight Run” de Martin Brest; în filmul lui Martin Ritt, „Stanley and Iris”; în „We’re No Angels” de Neil Jordan; în filmul lui Ron Howard „Backdraft”; în filmele lui Michael Caton-Jones „This Boy Life” şi „City by the Sea”; în „Mad Dog and Glory” de John McNaughton; în „Mary Shelley’s Frankenstein” al lui Kenneth Branagh; în filmul lui Michael Mann, „Heat”; în „Sleepers” şi „Wag the Dog” ale lui Barry Levinson, în filmul lui Quentin Tarantino, „Jackie Brown”; în „Ronin” de John Frankenheimer; în filmul regizat de Barry Levinson, „What Just Happened”; în filmul lui Kirk Jones, „Everybody’s Fine”, şi în filmul regizat de Robert Rodriguez, „Machete”.
De Niro se mândreşte cu dezvoltarea propriei sale case de producţie, Tribeca Productions; cu Tribeca Film Center, pe care a înfiinţat-o cu Jane Rosenthal în 1988; şi cu Tribeca Film Festival, pe care l-a iniţiat cu Rosenthal şi cu Craig Hatkoff în 2001 ca reacţie la atacurile împotriva WTC. Festivalul a fost creat pentru a ajuta la revitalizarea culturală şi economică a zonei Lower Manhattan, printr-o sărbătoare anuală a filmului, muzicii şi culturii. Misiunea festivalului e să promoveze New Yorkul ca un centru major pentru cinematografie şi să ajute realizatorii să aibă un public cât mai vast.
Prin intermediul companiei Tribeca Productions, De Niro a dezvoltat mai multe proiecte, în care a colaborat în diferite moduri, inclusiv ca producător, actor şi regizor. Producţia Tribeca „A Bronx Tale” (1993) a marcat debutul regizoral al lui De Niro. Mai târziu, a regizat şi jucat în drama „The Good Shepherd”, cu Matt Damon şi Angelina Jolie.
Alte filme produse de Tribeca şi în care s-a implicat De Niro sunt: „Thunderheart”, „Cape Fear”, „Mistress”, „Night and the City”, „The Night We Never Met”, „Faithful”, „Panther”, „Marvin Room”, „Wag the Dog”, „Analyze This”, „Analyze That”, „Flawless”, „The Adventures of Rocky and Bullwinkle”, „Showtime”, „Meet the Parents”, „Meet the Fockers” şi „Fifteen Minutes”.
În 1992, Tribeca TV a fost lansat cu mult-lăudatul serial „Tribeca.” De Niro a fost unul dintre producătorii executivi. În 1998, Tribeca a produs o miniserie pentru NBC inspirată de viaţa lui Sammy „The Bull” Gravano.
Tribeca Productions are sediul la Tribeca Film Center in cartierul TriBeCa din New York. Tribeca Film Center este o clădire formidabilă, special proiectată pentru industria de film şi de televiziune. Clădirea adăposteşte birouri, sală de vizionare, o sală pentru banchete şi un restaurant şi oferă o gamă largă de servicii pentru profesioniştii din industria divertismentului.
Dominic Purcell (care îl interpretează pe Davies) a crescut în Australia şi a urmat cursurile prestigioasei şcoli Australian Theater for Young People. După ce şi-a făcut ucenicia acolo, Dominic şi-a continuat pregătirea dramatică la Western Australian Academy of Performing Arts (WAAPA, unde i-au fost colegi Hugh Jackman şi Francis O’Connor).
După absolvire, Dominic a primit mai multe roluri principale în seriale de televiziune australiene, precum şi în filme ca „Moby Dick” şi producţia TNT „First Daughter”, cu Mariel Hemingway.
Printre primele sale roluri în filme artitice se numără cele din „Mission Impossible Two” cu Tom Cruise, „Equilibrium” cu Christian Bale şi „The Visitors” cu Radha Mitchell.
Dar abia rolul său din serialul Fox „John Doe”, regizat de Mimi Leder, în care juca rolul unui amnezic care ştie absolut orice pe lume, mai puţin cine este, l-a adus în atenţia publicului. Serialul care a fost difuzat vreme de un an a devenit unul dintre favoritele telespectatorilor şi a primit recenzii favorabile din partea criticilor.
Dominic a revenit în televiziune cu rolul principal Lincoln Burrows din serialul de mare succes „Prison Break”, realizat tot de Fox. Serialul a devenit un fenomen internaţional şi a obţinut numeroase nominalizări, printre care o nominalizare la Golden Globe pentru cel mai bun serial dramatic. Dominic primit un premiu pentru cel mai bun actor din partea Institutului Australian de Film AFI.
Dominic va juca în remake-ul realizat de Rod Lurie după filmul lui Sam Peckinpah, „Straw Dogs”.
Aden Young (care îl interpretează pe Meier) are o filmografie impresionantă de la debutul său în filmul lui Bruce Beresford, „Black Robe”. Printre primele sale filme se numără „Broken Highway”, care a fost selectat în competiţia oficială la Cannes, în 1994. Interpretarea sa din 1995 în filmul „Metal Skin” i-a adus premiul criticii pentru cel mai bun actor şi o nominalizare la premiul pentru cel mai bun actor oferit de AFI, la fel ca şi interpretarea sa din anul urmărtor, din filmul „River Street”. Alte roluri notabile au fost în „Cousin Bette”, cu Jessica Lange; „Molokai” cu Kris Kristofferson; „In The Shadows” cu Joley Richardson; „Love and War” cu Brenda Fricker; „Serenades”, „Cosi”, „Hotel de Love”, şi filmul lui Mark Lee, „The Bet”. În 2006 a prezentat la New Yok, împreună cu Sydney Theatre Company, piesa „Hedda Gabler”, unde jucat alături de Hugo Weaving şi Cate Blanchett. În 2009 Aden a revenit pe marele ecran în filmul lui Kriv Stender, „Lucky Country”, şi în pelicula regizată de Bruce Beresford, „Mao Last Dancer”. În 2010 Aden a jucat în filmul de război al lui Jeremy Sims, „Beneath Hill 60” şi în filmul regizat de Julie Bertuccelli, „The Tree”, film care a încheiat Festivalul de la Cannes din 2010.
Aden a scris şi regizat mai multe scurt-metraje, printre care „The Order” şi „The Rose of Ba Ziz”, ambele premiate de critică. A colaborat cu cineastul Paul Cox, lucrând ca editor la ultimele filme ale acestuia, „Salvation”, „Kaluapapa Heaven” şi „Tajiri – Samurai in Space”.
Yvonne Strahovski (care o interpretează pe Anne), o frumuseţe remarcabilă şi un talent incontestabil, este unul din starurile în ascensiune de la Hollywood.
Strahovski va începe în curând filmările la sezonul al patrulea al serialului comic de acţiune produs de NBC „Chuck”, având ca producători executivi pe Josh Schwartz şi McG, despre un geniu al informaticii (interpretat de Zachary Levi) care devine fără să vrea cel mai de preţ agent secret al CIA. Strahovski joacă rolul lui Sarah Walker, agentul CIA care trebuie să-l protejeze pe Chuck şi care se trezeşte că stabileşte o legătură mai apropiată cu obiectul misiunii ei decât se aşteptase vreodată.
O mai puteţi vedea în comedia „I Love You Too”, alături de Brendan Cowell, Peter Dinklage şi renumitul comic australian Peter Helliar, şi va apărea în curând în drama romantică „Matching Jack”, alături de James Nesbitt, Richard Roxburgh şi Jacinda Barrett.
Pe lângă rolurile din film şi televiziune, Strahovski dă glas personajului feminin Peg din „Lego: The Adventures of Clutch Powers” şi din jocul „Mass Effect 2”, care a fost lansat în ianuarie 2010 de Electronic Arts.
Născută şi cresută în Sydney, Australia, Strahovski a studiat teatrul la renumita instituţie Theatre Nepean, din cadrul şcolii de arte contemporane de la Universitatea Western Sydney. După ce a absolvit în 2003, Strahovski a jucat cu succes în mai multe seriale australiene şi a avut roluri în telefilmul „Blackjack Dead Memory” şi în serialul „Sea Patrol”.
Strahovski este pasionată de teatru şi, înainte de a se muta la Los Angeles în 2007, a fost co-fondatoarea companiei teatrale Sauna Productions, pentru care a jucat şi produs „Kieslowski Neck” şi „Finn City”.
Ben Mendelsohn (care îl interpretează pe Martin) este unul dintre cei mai cunoscuţi actori australieni.
Ben va apărea în filmul lui Joel Schumacher, „Trespass”, care se filmează acum în Louisiana, alături de Nicole Kidman şi de Nicholas Cage.
În 2010, Ben a jucat alături de Guy Pearce în filmul lui David Michod, „Animal Kingdom” (car a câştigat premiul juriului la festivalul Sundance). Recent, a jucat în filmul care a marcat debutul regizoral al lui Rachel Ward, „Beautiful Kate”, alături de Rachel Griffiths (pentru care a fost nominalizat la AFI Award), în filmul lui David Caesar, „Prime Mover”, în „Knowing” regizat de Alex Proyas, cu Nicholas Cage şi Rose Byrne, şi în filmul lui Baz Luhrmann, „Australia”.
Ben a mai jucat în filmele „The New World”, „Vertical Limit”, „Black and White”, „Mullet”, „Cosi”, „Idiot Box”, „Metal Skin”, „Spotswood”, „The Big Steal” şi „The Year My Voice Broke”. Ben a jucat rolul lui Rupert Kathner în docu-drama premiată cu AFI Award „Hunt Angels”, şi i-a dat glas lui Lennie în filmul de animaţie „$9.99” care a avut premiera în 2008, la Toronto International Film Festival.
Ben a fost nominalizat la mai multe premii AFI şi FCCA. În 2001, a primit premiul pentru cel mai bun actor la festivalul de la St Tropez pentru rolul principal din „Mullet”, iar în 1987 a primit premiul AFI pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea sa din filmul „The Year My Voice Broke”.
Adewale Akinnuoye-Agbaje (care îl interpretează pe The Agent) s-a născut la Londra, din părinţi nigerieni. După ce şi-a luat diploma în drept la prestigiosul King College, Adewale şi-a descoperit adevărata chemare când producătorul Frank Marshall l-a distribuit în filmul de succes realizat de Paramount, „Congo”.
Primul său rol a dus la alte apariţii pe micul şi marele ecran, cele mai notabile fiind în „Ace Ventura: When Nature Calls”; „Legionnaire”; „Deadly Voyage”; serialul „Cracker”; „New York Undercover”; şi în miniseria ABC „20,000 Leagues under the Sea”.
Telviziunea l-a făut cunoscut pe Akinnuoye-Agbaje, mai întâi în rolul lui Simon Adebisi, criminalul dependent de droguri din serialul de televiziune produs de HBO „Oz” – un rol pentru care a primit nominalizări din partea NAACP Award pentru cel mai bun actor în rol secundar dintr-o serie de televiziune -, apoi pentru rolul misteriosului Mr. Eko din drama de mare succes difuzată de ABC „Lost”. Ultimul rol a fost premiat cu Emmy şi SAG Award pentru cea mai bună distribuţie. Recent, a apărut alături de Tony Shalhoub în serialul premiat cu Emmy, „Monk”.
Akinnuoye-Agbaje are două noi proiecte de film: o producţie Universal Pictures inspirată de clasicul film horror al lui John Carpenter, „The Thing”, şi o producţie Sony Pictures Entertainment, „Pirates!”, ce va fi lansat în 2012.
Firass Dirani (care îl interpretează pe Bakhait) este unul dintre tinerii actori în vogă din Australia.
A avut rolul principal în sezonul al treilea al serialului multipremiat Underbelly produs de Screentime, făcând senzaţie în rândul criticilor şi spectatorilor australieni.
În 2010, a câştigat premiul CLEO Burlacul Anului, a fost nominalizat la IF „Out of the Box” Award şi a câştigat recent premiul decernat de revista GQ pentru cel mai bun actor de televiziune.
Despre realizatori
Gary McKendry (regizor) este la prima producţie de acest nivel. Filmul său, „Everything in This Country Must”, cu Joni Sighvatsson ca producător executiv, a fost nominalizat la Oscar pentru scurtmetraje în 2005. Gary, care a filmat aproape un an în 2003 în Irlanda de Nord, a reuşit să comunice stilul său unic de povestitor. Succesul scurtmetrajului i-a deschis calea către primul său film artistic, „Killer Elite: Înfruntarea”.
Gary a crescut în County Antrim, Irlanda de Nord. Experienţa sa din timpul perioadei sângeroase din istoria Irlandei de Nord, cunoscută sub numele de Troubles, l-a ajutat în abordarea filmului „Killer Elite: Înfruntarea”.
Gary a absolvit Central Saint Martins College of Art and Design din London, luându-şi licenţa în artă şi film. A avut o carieră de succes în publicitate, apoi s-a mutat în Australia unde a lucrat ca regizor artistic. Apoi s-a mutat la New York, unde a lucrat cu agenţii ca Chiat/Day, Ogilvy & Mather şi Margeotes Fertitta.
McKendry şi-a format propria sa companie Go Film şi a regizat reclame multipremiate pentru clienţi importanţi precum IKEA, Porsche, Heineken, NASDAQ, Budweiser şi DeBeers.
Joni Sighvatsson (producător) este un veteran în cinematografie, cu o filmografie de peste 30 de fime artistice şi mai multe seriale de televiziune, precum şi un stil inovator în domeniul reclamelor şi videoclipurilor muzicale.
Sighvatsson e pincipalul acţionar al companiei Palomar Pictures, care lucrează în prezent la peste 20 de filme noi.
Cele mai recente producţii Palomar sunt: „Brothers”, „A Little Trip to Heaven”, „Screaming Masterpiece”, „Pretty Persuasion”, „K19: The Widowmaker” şi „The Weight of Water”. Sighvatsson continuă să fie o forţă şi în lumea filmelor de artă. El a ajutat mai mulţi artişti precum Julian Schnabel al cărui film de debut, „Basquiat”, a fost aclamat de critica din întreaga lume. Sighvatsson a susţinut financiar un nou film inovator, „Zidane, a 21st Century Portrait”, precum şi controversata peliculă „Destricted”, o colecţie de scurtmetraje realizate de artişti din toată lumea, având ca temă principală pornografia.
Înainte de a se muta în SUA, Sighvatsson a cunoscut faima în Islanda natală ca muzician şi a creat primul studio de înregistrări din Islanda când avea 21 de ani. După ce şi-a luat licenţa în literatură engleză la Universitatea din Islanda, Sighvatsson venit la Los Angeles cu o Bursă Fulbright, ca să studieze la University of Southern California. După USC, Sighvatsson a fost invitat la Directors Program din cadrul American Film Institute. Împreună cu colegul său Steve Golin, Sighvatsson a fondat Propaganda Films în 1986, care a devenit rapid compania cea mai importantă n domeniul videoclipurilor, cucerind peste 50 de premii MTV, precum şi numeroase premii Grammy şi Clio. Compania s-a extins apoi la filme artistice cu „Red Rock West” şi „Kalifornia”, şi a obţinut mult-râvnitul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes pentru filmul Wild At Heart. La Propaganda, Sighvatsson a lansat carierele unor regizori ca David Fincher, Michael Bay şi Spike Jonze.
Sighvatsson a produs numeroase seriale de televiziune: „Tales of the City”, „Twin Peaks”, „Fallen Angels”, „Heat Wave”, precum şi popularul „Beverly Hills 90210”.
În 1995, Sighvatsson a fondat compania Lakeshore Entertainment, unde a produs filme ca „Polish Wedding”, „Going All the Way”, „Box of Moonlight”, „200 Cigarettes” şi „Arlington Road”. El a achiziţionat drepturile de ecranizare pentru filme ca „The Mothman Prophecies”, „L’Apartmente” şi „Runaway Bride”.
În 1999, Sighvatsson a devenit principalul acţionar la Palomar Pictures, o companie inovatoare în domeniul filmelor artistice, videoclipurilor muicale şi reclamelor de televiziune. Palomar, companie care a obţinut peste 20 de premii MTV, Sighvatsson a cultivat noua generaţie de regizori printre care Joseph Kahn, Marcos Siega, şi Gary McKendry.
Steven Chasman (producător), după trei ani de colegiu la University of Pennsylvania, a studiat dreptul la Emory University Law School din Atlanta, luându-şi licenţa în 1991. Iniţial, a practicat la Washington D.C. şi în Baltimore, Maryland, la firma de avocatură Whiteford, Taylor & Preston. Steven şi compania sa de producţie şi management au fuzionat cu compania lui Charles Roven, Atlas Entertainment, formând ACE Media, LLC în 2006. Chasman produce în prezent filmul „Parker”, cu Jason Statham, Jennifer Lopez şi Nick Nolte, după un scenariu de John McLaughlin, inspirat de romanul lui Donald Westlake, în regia lui Taylor Hackford. Steven a mi produs filmele „Blitz” (2011) inspirat de romanul lui Ken Bruen, tot cu Statham în rolul principal, filmul lui Roger Donaldson „The Bank Job” (2008), „The Transporter Trilogy” (2002, 2005, 2008) în colaborare cu regizorul Luc Besson, şi „War” (2007) cu Jet Li şi Statham. Steven a mai colaborat cu Besson la filmele „Unleashed” (2005), „Taxi” (2004) şi „Kiss of the Dragon” (2001). El a mai produs filmele: „DOA: Dead or Alive” (2006) regizat de Cory Yuen, „The One” (2001) cu Jet Li, şi „Chaos” (2004).
În timpul filmărilor la „The Transporter” în Franţa, Steven a avut norocul s-o cunoască pe actriţa Nadia Fares. Cei doi s-au căsătorit la scurt timp şi au două fiice.
Matt Sherring (scenarist) s-a născut şi a crescut în Australia. A fost educat la un internat pentru fermieri, fiind specializat în agricultură şi rugby. Ulterior, Matt şi-a încercat norocul ca agent imobiliar, profesor de educaţie fizică, curăţător de toalete portabile şi, în final, copywriter. În publicitate a lucrat pentru agenţii de top din Sydney, Amsterdam şi New York, pentru clienţi ca MTV, Intel, CNN şi Nike.
În ultimii ani, Matt s-a axat asupra cinematografiei şi a scris mai multe scenarii, inclusiv pentru filmul „Killer Elite: Înfruntarea”, împreună cu prietenul lui apropiat, regizorul Gary McKendry.
One thought on "Killer Elite: Înfruntarea"